Annons

Nu är det tillåtet att vattna i kommunen

Osby Bevattningsförbudet i Osby kommun hävdes på onsdagen. Och Per Fremark, vd för SBVT, passar på att berömma kommuninvånarna.
Osby • Publicerad 21 augusti 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

– De har tagit ansvar. Genom att vara sparsamma med vattnet har de hjälpt till med att klara vattenförsörjningen under sommarens påfrestningar, säger Fremark.

Fremark berättar att nivåerna anses tillräckligt stabila för att häva bevattningsförbudet. Samtidigt konstaterar han att situationen fortfarande är ansträngd i exempelvis Killeberg.

Annons

– Men om det inte inträffar extrema händelser som vattenläckor så klarar vi det, säger Fremark.

Han hyllar kommuninvånarna, som enligt Fremark har tagit ett stort ansvar och inte slösat med vatten under sommaren.

– Det finns en stor medvetenhet och vi är glada och stolta att invånarna i Osby kommun är sparsamma, det har verkligen hjälpt oss.

Fremark säger vidare att det jobbas långsiktigt för att säkra vattenförsörjningen. Den antagna strategin ”Det livsviktiga vattnet” ligger som grund för arbetet som pågår för en långsiktigt hållbar situation.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons