Annons

Liverapport: HIF-IFK

Fotboll Lars-Åke Englund direktrapporterar från torsdagskvällens division 2-derby.
Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Statistiken talar för Hässleholms IF till kvällens derby. Sedan 2011 har lagen mötts 13 gånger i derbyn i seriespel. HIF har vunnit fem, IFK ett, och sju av dem har slutat oavgjorda – som matchen i mitten av maj där IFK stod som hemmalag. 859 åskådare såg då Mike Andrew ge hemmalaget ledningen på frispark, innan Joel Wedenell nickade in såväl 1-1 som 1-2. Inbytte Mustafa Owaid kvitterade sedan efter knappa timmens spel, och 2-2 blev slutresultatet.

Sett till matcherna efter sommaruppehållet är det också fördel grönvitt. HIF har tagit sju av nio möjliga poäng, medan IFK fått nöja sig med två.

I HIF-truppen saknas Otto Nilsson och Arber Sabani (ännu inte i matchform) och Oscar Widmark (avstängd). I IFK saknas Mohammed Hamdan (avstängd), samt målvakterna Carl Lundahl Persson (skadad) och Alexander Nilsson (match med Helsingborg IF).

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons