Annons

Pojke delade ut piller på skola

Östra Göinge • Publicerad 22 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En 15-åring pojke hemmahörande i en grannkommun döms av Kristianstads tingsrätt till dagsböter för att ha haft narkotikaklassade tabletter på en skola i Östra Göinge.

Totalt ska 15-åringen ha ertappats med åtta tabletter, vilket han också erkänner.

Annons

Dock förnekar han brott då han menar att han inte insåg att det rörde sig om narkotika.

I utredningen har 15-åringen uppgett att han fått tabletterna av en bekant, men att han inte vet varför han fick dem eller vad han skulle ha dem till.

Den bekante ska även ha uppgett att tabletterna var en typ av adhd-medicin.

Den dömde ska sedan ha gett en tablett till en elev, som i sin tur tipsade skolpersonalen. Då personalen misstänkte att det var en narkotikaklassad tablett kontaktades polisen.

I förhör med polis uppger 15-åringen att han fått 20 tabletter veckan innan och sålt tio av dem till en kamrat för hundra kronor.

Han uppgav även att han inte visste vad det var för tabletter och att han inte heller brydde sig.

Tingsrätten konstaterar att pojken måste ha insett att det fanns ”en stor risk” att tabletterna var narkotika. Rätten menar vidare att även om han inte visste exakt vad det var för preparat så har han visat sig likgiltig till att det kunde vara narkotika.

Således döms han för ringa narkotikabrott till 30 dagsböter om sammanlagt 1 500 kronor.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons