Annons

Steen ska stärka Rökes backsida

Sport Trots att hon bara är 18 år har Mikaela Steen gjort två allsvenska säsonger med Åstorp/Kvidinge. Nu lämnar hon nordvästra Skåne för en ny satsning mot innebandyallsvenskan med Röke.
Sport • Publicerad 22 augusti 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
18-åriga Mikaela Steen väljer att flytta österut, från Åstorp/Kvidinge till Röke. Foto: Röke IBK
18-åriga Mikaela Steen väljer att flytta österut, från Åstorp/Kvidinge till Röke. Foto: Röke IBK

Både Åstorp/Kvidinge och Röke trillade ur innebandyallsvenskan i våras, då spelade Mikael Steen i Å/K men den kommande säsongen återfinns hon i Röke.

– Jag har varit i Åstorp i många år och kände att jag ville testa något nytt. Röke vill upp igen och det passar min målsättning, säger Mikaela.

Annons

Som spelare beskriver sig själv som hårt jobbande, tycker om att spela fysiskt och en vinnarskalle som verkligen hatar att förlora.

Även om det blir en ny klubb är det inte helt nya spelare för Mikaela. I Skånelaget har hon spelat tillsammans med Klara Jansson och Lisa Kringstad.

– Det är ett jättehärligt gäng som vet vad som krävs för att spela i allsvenskan och det gillar jag, säger Mikaela.

Rökes sportchef Rickard Träff är nöjd med nyförvärvet.

– Mikaela är en av Åstorps mycket duktiga 01:or som förra året gick långt i juniorallsvenskan. Trots sin unga ålder har hon redan gjort två säsonger i allsvenskan och representerat Skåne i distrikts-SM.

– Mikaela är en tjej som också passar väl in i gruppen med sin personlighet och vinnarskalle.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons