Annons

Återvänder gärna till (genom)brottsplatsen

HÄSSLEHOLM Det är en spelsugen Robin Stjernberg som intar scenen på Stortorget under Stadsfesten på lördag kväll.– Den här divan som vill stå i centrum – det rycker lite i honom, säger han och skrattar.
Hässleholm • Publicerad 23 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det senaste året har Robin Stjernberg ägnat större delen av sin tid åt att skriva och producera musik, antingen i sin studio i Stockholm eller under en av sina resor till Nashville. Och även om han älskar det saknar han mötet med publiken.

Det märkte han själv tydligt under senaste besöket i USA när han var ute och med kompisar en kväll och upptäckte en karaokebar.

Annons

– Jag sprang dit och tog över hela stället, gick ner på knä, ställde mig på borden och gav verkligen järnet. Så det är kanske dags att åka ut och giga lite mer.

Så det är en peppad Robin hässleholmarna får möta?

– Absolut! Jag kommer bjuda på mig själv, ha jätteroligt och spela bra musik, säger Robin Stjernberg.

Det här med festival i stan och konserter på Stortorget har han fina minnen av från sin uppväxt i Hässleholm.

– Det var där allting började. På somrarna, när jag var 10-11 år, stod jag på torget första gången och sjöng. Så det är lite ”full circle”, att få komma tillbaka. Fast nu utan rött i håret och utan att snurra på skallen, ha ha.

Ett annat fint minne från Stortorget är när 5 000 personer firade Robins seger i Melodifestivalen 2013.

Och genom åren har han gärna kommit hem och sjungit, i allt från från 100% Hässleholm-konserten i Qpoolen och Hässleholmsfesten i Djupadalsparken till förra årets julshow på Statt.

Hovleverantör av musik till Hässleholm?

– Nä, det vet jag inte. Men får man frågan så är det ju kul att dyka upp. Och har man tur känner man igen någon i publiken.

När tioåriga Robin uppträdde på Stortorget första gången, hade han då kunnat ana hur framtiden skulle bli?

Annons

– Det tror jag. Jag var inställd på att jag skulle bli artist redan när jag var liten. Så det var väntat, säger Robin Stjernberg och skrattar.

Och kanske det står en tioåring i publiken på lördag och tänker att det där vill jag också göra?

– Absolut. Eller så står det en 68-åring som blir inspirerad. Det är lika välkommet det.

bild 1/2
2013 fyllde Robin Stortorget, efter sin seger i Melodifestivalen. På lördag spelar han här igen.Foto: Stefan Sandström/arkiv
Robin Stjernberg längtar efter att möta publiken efter att ha skrivit mycket åt andra artister det senaste året. 
foto: Karl Anton Björkman
2013 fyllde Robin Stortorget, efter sin seger i Melodifestivalen. På lördag spelar han här igen.Foto: Stefan Sandström/arkiv
Robin Stjernberg längtar efter att möta publiken efter att ha skrivit mycket åt andra artister det senaste året. 
foto: Karl Anton Björkman
Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons