Annons

Efter kritiken: ”Vill få till stånd dialog”

Osby • Publicerad 23 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Nämnden fattade i tisdags beslut om att inleda en dialog med kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges presidier om vilka beslut som ska fattas av vilken instans.

Just oklarheter om vem som har mandat att fatta beslut om vad påpekades i granskningsrapporten, som kommunens revisorer beställt.

Annons

Rapporten ”Granskning av barn- och utbildningsnämndens ekonomistyrning” underströk också vikten av att nämnden håller sig inom budgetramen och att nämnden ökar sitt ansvarstagande.

Vid sammanträdet i veckan togs beslut på att barn- och utbildningsnämnden fortlöpande ska fatta beslut om åtgärder inom tilldelad budgetram.

Dessutom enades nämnden om att den politiska ledningen i kommunen skyndsamt landar i ett gemensamt långsiktigt hållbart beslut om skolstrukturen.

– Men jag tycker att vi är på gång och att vi för en konstruktiv dialog där alla partier medverkar, säger Lars-Anton Ivarsson (M). Vi har kommit långt på förskolesidan och har haft öppet hus på förskolan i Örkened och vi har börjat bygga på andra våningen på den nya förskolan i Osby.

– Rapporten kom lite olägligt, fortsätter han, vi är inne i en ny mandatperiod med många nya ledamöter och det kan då bli svårt att få grepp om helheten. Vi har en stor verksamhet och många bitar under vårt paraply.

– Men ju snabbare vi får bollen i rullning desto enklare blir det.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons