Annons

Svårt att hinna med utredningar

Osby – Vi strävar efter att bli bättre i utredningsarbetet och hålla tidsplanen. Det säger Lars-Anton Ivarsson (M) med anledning av elva avvikelser som rapporteras på barn- och familjeenheten.
Osby • Publicerad 23 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Under första halvåret 2019 rapporterade barn- och familjeenheten elva avvikelser efter en längre tid med svårigheter att fullfölja samtliga utredningar inom lagstadgad tid.

Enligt lag ligger den lagstadgade utredningstiden på fyra månader. Det är en maximal tidsgräns och ska inte uppfattas som en normal utredningstid.

Annons

Av de elva avvikelser som rapporterats avser sju utredningar dem som inte färdigställts inom lagstadgad tid och fyra avser enskilda händelser.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Lars-Anton Ivarsson (M) hänvisar till den extremt belastande situationen 2015.

– Efter 2015 gick alla på knäna och mycket arbete blev eftersatt, säger han. Vi har gjort ett omfattande jobb för att komma i kapp.

Målsättningen är att rapportera en avvikelse när man inte lyckas hålla sig inom den beräknade tiden i syfte att utreda orsaken och bidra till en förbättring av verksamheten.

Risken med avvikande händelser är ett tänkbart avsteg från en god kvalitet inom verksamheten.

Men Lars-Anton Ivarsson (M) ser inga sådana risker med de här elva avvikelserna.

– De kommer inte få några konsekvenser enligt de bedömningar som gjorts, säger han.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons