Annons

Viker sig efter kritik: Pulkabacken räddad

Osby • Publicerad 23 augusti 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Pulkaåkarna kan andas ut – området med pulkabacken är borttaget ur det nya detaljplansförslaget. 	       Foto: arkiv
Pulkaåkarna kan andas ut – området med pulkabacken är borttaget ur det nya detaljplansförslaget. Foto: arkiv

Under senare delen av 2018 presenterades ett förslag gällande ny detaljplan för Osby 194:1, Nettoområdet.

Synpunkterna från fastighetsägarna i närliggande Gamleby lät inte vänta på sig. Särskild kritik riktades mot exploateringen av grönområdet som utgör den östra delen av markområdet och i synnerhet en backe som under vintrarna är en populär pulkabacke.

Annons

”Våra tre barn och alla deras kompisar leker varje dag vid pulkabacken och utforskar grönområdet dagligen!”, var exempelvis en av kommentarerna.

I veckan fanns ett reviderat förslag av detaljplanen på dagordningen när samhällsbyggnadsnämnden sammanträdde – den här gången med pulkabacken exkluderad.

– Pulkabacken har vi tagit bort från planen. Vi var där och tittade och kände att det var viktigt att den inte är med i planen, säger nämndens ordförande Lotte Melin (C).

Ni har varit lyhörda för protesterna?

– Vi lyssnade på kritiken och plockade bort pulkabacken ur planen.

Syftet med detaljplanen, som nämnden valde att anta och nu skickas vidare till kommunstyrelsen för vidare beslut, är att ge förutsättningar för att utöka det befintliga området med handel, kontor och verksamheter. Dels ska företagare som redan finns på området kunna utveckla sina verksamheter, dels hoppas kommunen kunna locka till sig nya.

Intresse för att utveckla området ska ha visats från såväl lokala som externa byggare.

– Vi hoppas få ut mer av den verksamhet som redan finns där. Kanske kan det till exempel vara intressant för dem som redan finns på orten och vill hitta en ny tomt, säger Lotte Melin (C) avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons