Annons

Osbydamerna hänger med i toppen

Osby • Publicerad 24 augusti 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Segerglädje i IFK Osby efter segern mot Ljungby. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Segerglädje i IFK Osby efter segern mot Ljungby. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Det var en match med två ansikten som publiken på Osby Idrottsplats fick se. Den första halvleken dominerades kraftigt av hemmalaget medan gästande Ljungby tog över i den andra halvleken.

Annons

Hemmalaget började matchen bra och hade det mesta av bollinnehavet. Första heta chansen kom i den sjunde minuten då Ellen Malm slog på en frispark som räddades av gästerna målvakt Frida Herdonsson. Malm hade även ett bra skott lite senare men även denna gång var Herdonsson med på noterna. Malm var framme också i den 34; e minuten och på returen var Sara Nilsson nära att få in bollen.

I halvlekens sista minut kom det som skulle visa sig bli matchens enda mål. Osby kom fram i ett fint anfall som utmynnade i en hempassning från Ljungbyförsvaret till sin målvakt Frida Herdonsson. Sara Nilsson pressade Herdonsson, vann duellen och hade bara att rulla in bollen i öppet mål.

Ljungby tog över i den andra halvleken och hade några riktigt bra kvitteringschanser. Men då var Osbymålvakten Annie Streling med på noterna och räddade bollarna.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons