Annons

Stadsfesten trappar upp

Hässleholm Det vibrerade av festglada människor på fredagen då årets stadsfest drog igång. Någon större avmattning blev det inte på stadsfestens andra dag. Efter lunch strömmade folk till igen och fyllde torg och gator.
Hässleholm • Publicerad 24 augusti 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Cityledare Johan Jönsson kollade in läget på lördagen och han är nästan lyrisk över årets stadsfest.

– Vilken enorm succé. Fullt med folk. Stortorget var proppfullt i fredags kväll. Pidde P och Markoolio var stora dragplåster. Lördagen ser inte ut att bli sämre, säger Johan Jönsson, som försvann ut på Första Avenyn från vimlet på Stortorget.

Annons

Klockan 20 står Hässleholms egen stjärna Robin Stjernberg på stora scenen och publiktrycket lär bli lika stort som på fredagen.

– Vi ska inte handla, bara prova. Vi såg inte Markoolio i går men jag tror att jag ska se Robin Stjernberg i kväll, sa Selma Ekström.

Trevligt tyckte även Gert och Margareta Olofsson från Hässleholm att det är på Stadsfesten. De var med på fredagen och såg Markoolio och ska se Robin Stjernberg på lördagskvällen.

– Det är trevligt när det händer lite i centrum. Vi har provat på maten också. Jag har käkat langos, berättar Gert Olofsson.

– Alla vi pratar med tycker att det är jättedåligt, säger Annsofie Hellström från Studieförbundet NBV Syd.

Annons

– Jag blir 65 nästa år, så det är dags.

Charlotte Tingstedt, som bemannar blodbussen berättar att de hade fått in 40 anmälningar båda dagar, och då återstår flera timmar av lördagen. På Nytorget var det full med barn som åkte karusell, hoppborg och annat kul och över Frykholmsgatan, som förvandlats till matgata, hängde dofter av olika maträtter i den varma luften.

– Det känns inte som Hässleholm, sa Eva Friman från Malmö, som stod i kö för en vegetarisk hamburgare.

bild 1/7
Frykholmsgatan har blivit matgata under stadsfesten. Foto: Stefan Olofson
Arnbergs dansstudio underhöll på Stortorget på Stadsfestens andra dag. Foto: Stefan Olofson
Nytorget är barnens plats med karusell och en massa annat kul.  Foto: Stefan Olofson
Bo Karlberg anmälde sig som blodgivare i Region Skånes blodbuss.  Foto: Stefan Olofson
Gert Olofsson och Margareta Olofsson deltar i stadsfesten båda dagarna och tänker se Robin Stjernberg på Stortorget på lördagskvällen.  Foto: Stefan Olofson
Madicken Lindh och Selma Ekström provade hattar i ett av stånden på Stortorget. Bra mot den stekande solen.  foto: Stefan Olofson
Studieförbunden informerade om hotet mot verksamheten. Rebecca Stewart, Annsofie Hellström, Dini Sayid A,l Peter Dahlqvist och Patrik Nilsson  fick stöd av många hässleholmare.  Foto: Stefan Olofson
Frykholmsgatan har blivit matgata under stadsfesten. Foto: Stefan Olofson
Arnbergs dansstudio underhöll på Stortorget på Stadsfestens andra dag. Foto: Stefan Olofson
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons