Arnbergs dansstudio underhöll på Stortorget på Stadsfestens andra dag. Foto: Stefan Olofson
Nytorget är barnens plats med karusell och en massa annat kul. Foto: Stefan Olofson
Bo Karlberg anmälde sig som blodgivare i Region Skånes blodbuss. Foto: Stefan Olofson
Gert Olofsson och Margareta Olofsson deltar i stadsfesten båda dagarna och tänker se Robin Stjernberg på Stortorget på lördagskvällen. Foto: Stefan Olofson
Madicken Lindh och Selma Ekström provade hattar i ett av stånden på Stortorget. Bra mot den stekande solen. foto: Stefan Olofson
Studieförbunden informerade om hotet mot verksamheten. Rebecca Stewart, Annsofie Hellström, Dini Sayid A,l Peter Dahlqvist och Patrik Nilsson fick stöd av många hässleholmare. Foto: Stefan Olofson
Frykholmsgatan har blivit matgata under stadsfesten. Foto: Stefan Olofson

Stadsfesten trappar upp

Hässleholm Det vibrerade av festglada människor på fredagen då årets stadsfest drog igång. Någon större avmattning blev det inte på stadsfestens andra dag. Efter lunch strömmade folk till igen och fyllde torg och gator.

Cityledare Johan Jönsson kollade in läget på lördagen och han är nästan lyrisk över årets stadsfest.

– Vilken enorm succé. Fullt med folk. Stortorget var proppfullt i fredags kväll. Pidde P och Markoolio var stora dragplåster. Lördagen ser inte ut att bli sämre, säger Johan Jönsson, som försvann ut på Första Avenyn från vimlet på Stortorget.

Klockan 20 står Hässleholms egen stjärna Robin Stjernberg på stora scenen och publiktrycket lär bli lika stort som på fredagen.
På eftermiddagen underhöll Arnbergs dansstudios duktiga elever på stora scenen med häftig rytm och snygg koreografi. En bedrift i sig med tanke på att solen fått upp temperaturen till 28 grader på Stortorget och säkert flera grader till uppe på scenen.
Madicken Lindh och Selma Ekström provade solhattar i ett av stånden på Stortorget.

– Vi ska inte handla, bara prova. Vi såg inte Markoolio i går men jag tror att jag ska se Robin Stjernberg i kväll, sa Selma Ekström.
Tjejerna tycker det är kul med Stadsfest, eftersom det händer så många roliga saker överallt.

Trevligt tyckte även Gert och Margareta Olofsson från Hässleholm att det är på Stadsfesten. De var med på fredagen och såg Markoolio och ska se Robin Stjernberg på lördagskvällen.

– Det är trevligt när det händer lite i centrum. Vi har provat på maten också. Jag har käkat langos, berättar Gert Olofsson.
Studieförbunden passade på att informera hässleholmarna om att deras verksamhet är i fara om kommunens förslag går igenom att slopa bidraget på 2,2 miljoner till dem nästa år.

– Alla vi pratar med tycker att det är jättedåligt, säger Annsofie Hellström från Studieförbundet NBV Syd.
Region Skåne passar på att ragga blodgivare på Stadsfesten. Alla mellan 18 och 65 år kan anmäla sig till blodgivare och de som redan är blodgivare kan fortsätta ge till dem är 75 år.
Bo Karlberg passade på att fylla i formuläret.

– Jag blir 65 nästa år, så det är dags.

Charlotte Tingstedt, som bemannar blodbussen berättar att de hade fått in 40 anmälningar båda dagar, och då återstår flera timmar av lördagen. På Nytorget var det full med barn som åkte karusell, hoppborg och annat kul och över Frykholmsgatan, som förvandlats till matgata, hängde dofter av olika maträtter i den varma luften.

– Det känns inte som Hässleholm, sa Eva Friman från Malmö, som stod i kö för en vegetarisk hamburgare.

Dagens fråga

Svarar du när det ringer telefonnummer som du inte känner igen?

Loading ... Loading ...