Osby tappade viktiga poäng i bottenstriden

Osby • Publicerad 25 augusti 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Malte Nilsson såg till att Osby fick med sig en poäng mot Hörby efter ett mäktigt skott. Foto: Stefan Sandström

Efter fem förluster på de sex senaste matcherna ligger Osby på en negativ kvalplats i den östra fyran. De har fem poäng upp till Hjärsås/Värestorp på platsen precis ovanför strecket och fyra ner till nedflyttningsplatsen som bär ner i femman.

– Vi har två svåra bortamatcher mot VMA och Hjärsås/Värestorp härnäst. Det är viktigt att vi får något i poängväg från de matcherna, menar Nilsson.

Hampus Roslund och Johnny Ahlbin hade var sitt skott mot Hörbymålet men betydlig farligare var det när gästerna från mellanskåne anföll. Först bäddade Fisnik Alaj, som för tio år sedan var i IFK Hässleholm, för Axel Johansson som sköt utanför i bra läge och sedan missade Florent Alaj öppet mål med en nick efter hörna.

Som fick se ett snabbt kvitteringsmål från sitt Osby fyra minuter in på den andra halvleken. Benjamin Persson slog en genomskärare som friställde Hampus Roslund som inte gjorde något misstag. Fisnik Alaj gav sitt lag ledningen igen i den 65:e minuten.

I den 70:e minuten fick Malte Nilsson läge med högerfoten från 20 meter. Hans skott gick via ribban in i mål vilket betydde kvittering till 2–2.