Annons

Niclas Lindeqvist blir ny tränare i IFK Osby

Sport • Publicerad 30 augusti 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Niclas Lindeqvist hoppar på tränarjobbet i Osby i förtid.
Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Niclas Lindeqvist hoppar på tränarjobbet i Osby i förtid. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

De fyra senaste säsongerna har Mattias Nilsson tränat IFK Osbys herrlag. Han har bland annat varit med om att föra upp klubben i trean där laget förra året åkte ur med liten marginal.

Men i år har det gått trögare. Efter en skaplig vårsäsong så har det gått desto trögare med fem raka förluster innan det oavgjorda resultatet hemma mot Hörby i lördags,

Annons

– Då jag bestämt mig för att sluta efter det här året sa jag till klubben i somras att de skulle leta efter en ny tränare till nästa säsong. Detta eftersom att killarna behöver höra en ny röst efter fyra år, säger Mattias Nilsson.

– Jag ringde efter Hörbymatchen till sportchefen Anders Persson och sa att något måste hända. Då Niclas Lindeqvist var klar för klubben som tränare från nästa år så var det inget att tveka på. Hade han inte sagt ja så hade jag kört ända in i kaklet.

Nilsson kommer dock inte lämna IFK Osby.

– Jag är tränare för P03-laget, där bland annat min grabb spelar, vilket jag kommer att fortsätta med.

Niclas Lindeqvist blev nyligen sportchef i Hässleholms IF.

– Då jag fick en förfrågan att redan nu ta över i Osby så har jag avslutat det uppdraget. Något som jag och HIF är överens om, säger Lindeqvist.

– Mattias Nilsson har gjort ett fantastiskt jobb i Osby och det var helt och hållet hans beslut att han skulle sluta redan nu.

Nilssons assisterande Joakim Hansson kommer dock att fortsätta med den rollen under resten av säsongen.

– Sedan får vi se hur det blir nästa år, säger Lindeqvist som tror att möjligheterna är goda för att Osby ska kunna vända sin negativa trend.

– Det är klart att jag tror det. Ska bli otroligt intressant att jobba med laget och dess unga killar.

Annons

Niclas Lindeqvist ser fram emot att jobba i sin nya klubb.

– Det är en av tre klubbar som jag vill jobba i. Det är en stor förening med fin ungdomsverksamhet som jobbar på ett sätt som jag vill jobba på.

Lindeqvist får en tuff start i Osby som härnäst har två svåra bortamatcher mot VMA och Hjärsås/Värestorp.

– Vi ska jobba tillsammans och se möjligheterna i stället för problemen, säger han.

Osbys sportchef Anders Persson är nöjd med lösningen.

– Alla bitarna föll på plats i och med att vi fått klart med Niclas Lindeqvist. Ibland blir det god effekt med en ny röst i omklädningsrummet så vi får hoppas på det även denna gång.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons