Annons

Derbykungarna fixade ny derbyseger

TRAV Den dynamiska duon Svante Båth och Erik Adielsson slog på söndagen till igen. Attraversiamo såg till att båda nu har tre gula derbykavajer hemma i garderoben.
Sport • Publicerad 1 september 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Erik Adielsson och Svante Båth myser med Attraversiamo. Foto: Lars Jakobsson
Erik Adielsson och Svante Båth myser med Attraversiamo. Foto: Lars Jakobsson

Förhandssnacket handlade i stort sett om två hästar, Campo Bahia och Inti Boko, inför söndagens derby.

Annons

Erik Adielsson var på hugget och körde till ledningen med Attraversiamo. Sedan fick han bestämma tempot precis som han ville.

Nu plockade han fram sina krigarinstinkter, och Solvallatränaren Svante Båth fick därmed ta på sig sin tredje gula derbykavaj.

Annons

Hemmatränaren Conrad Lugauer hade årets stora derbyfavorit, men Campo Bahia föll tungt. Han galopperade i starten, och sjönk sedan som ett sänke, när Lugauer valde att köra fram utvändigt om ledaren.

Nu fick stallet i Blentarp nöja sig med den tröstmiljon, som Lugauers son Marc Elias ordnade genom att bli tvåa i derbyt med en tapper Ferrari Sisu.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons