Annons

Villapriserna sjunker i Östra Göinge

ÖSTRA GÖINGE De senaste tolv månaderna har villapriserna i Östra Göinge sjunkit med fyra procent. Tillsammans med Tomelilla har Östra Göinge lägst utveckling i Skåne.
Östra Göinge • Publicerad 2 september 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Generellt sett har Skånes bostadsmarknad varit uppåtgående de senaste tolv månaderna. Majoriteten av kommunerna visar på en positiv prisutveckling, säger Kasper Isgren på Svensk Fastighetsförmedling, som har kartlagt bostadspriserna i länet.

– I vissa mindre kommuner kan dock det lägre antalet försäljningar bidra till en större rörelse. Det vi kan se i takt med att priserna ökat i de större städerna är att kringliggande kommuner med god infrastruktur och pendlingsmöjligheter blir intressanta för nya köpargrupper.

I Skåne är det sex kommuner som har en negativ prisutveckling på villor. Bakom Östra Göinge och Tomelilla med minus fyra procent kommer Osby, där villapriserna sjunkit med tre procent.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons