50 år fyller den 4 september Håkan Pettersson i Hässleholm. PRIVAT BILD

Han gillar att vara i farten

50 år fyller den 4 september Håkan Pettersson, Hässleholm.
Han är uppvuxen på en lantgård med mjölkproduktion och drömmen var att bli bonde, precis som sin far.
Håkan gick därför lantbrukslinjen i Önnestad och tog några kurser på Bollerups lantbruksskola.
Som 25-åring köpte han sin egna gård i Snöarp, mellan Osby och Glimåkra. På gården drev han mjölkproduktion och hade som mest cirka 30 mjölkande kor, till det ungdjur, kvigor och kalvar.
Efter tio år som egen företag sålde han sin gård och arbetade borta som lantarbetare i två och ett halvt år.
Därefter vände han blad och fick jobb som park- och gatuarbetare i Östra Göinge kommun, en tjänst han innehade i tio år.
Numera är Håkan Pettersson gatuarbetare på Hässleholms kommun och kör bland annat sopmaskin på kommunens gator.
Han mötte sin blivande fru Åselill 2000. Två år senare föddes Sofia och ytterligare fyra år senare Saga. Till familjen hör även bonusdottern Sara och hennes sambo samt två chowchowar.
Familjen bodde under många år i Östra Göinge men flyttade 2013 till villa på Kristinehem i Hässleholm. I trädgården finns ett växthus, där Håkan odlar tomater och gurkor. Han beundrar gärna det sällsynta tulpanträdet som växer i familjens trädgård.
Hundar är ett stort intresse för både Håkan och hustrun Åselill. De åker på hundutställningar med familjens hundar och har även hunduppfödning i chow show kenneln Blueberry-Bears. Familjen gillar att campa med husbilen eller pyssla i trädgården. Sol och bad är inte heller fel.
Håkan har även kört distribuering av bröd på helgerna för Fazer i tio år. Detta är både arbete och hobby för Håkan, som tycker om att vara i farten.