35-åring häktad för bilbomb

KRISTIANSTAD

Den man i 35-årsåldern som under torsdagen anhölls, misstänkt för bilbomben på Österäng i Kristianstad sen onsdagskväll, begärdes under fredagen häktad av kammaråklagare Christofer Ramkvist, och häktades under fredagseftermiddagen.
Mannen, hemmahörande i Helsingborg, begärdes häktad för allmänfarlig ödeläggelse, alternativt anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse. Åklagaren har med såväl sannolika skäl som skälig misstanke i sin framställan. Kristianstads tingsrätt valde att häkta honom som skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, och Ramkvist har därmed en vecka på sig att stärka misstankarna mot mannen.
I häktningsskälen framförs bland annat att det finns risk att den misstänkte försvårar utredningsarbetet, eller att han fortsätter med brottslig verksamhet.

Dagens fråga

Lärde du dig något nytt i somras?

Loading ... Loading ...