35-åring häktad för bilbomb

KRISTIANSTAD

Den man i 35-årsåldern som under torsdagen anhölls, misstänkt för bilbomben på Österäng i Kristianstad sen onsdagskväll, begärdes under fredagen häktad av kammaråklagare Christofer Ramkvist, och häktades under fredagseftermiddagen.
Mannen, hemmahörande i Helsingborg, begärdes häktad för allmänfarlig ödeläggelse, alternativt anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse. Åklagaren har med såväl sannolika skäl som skälig misstanke i sin framställan. Kristianstads tingsrätt valde att häkta honom som skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, och Ramkvist har därmed en vecka på sig att stärka misstankarna mot mannen.
I häktningsskälen framförs bland annat att det finns risk att den misstänkte försvårar utredningsarbetet, eller att han fortsätter med brottslig verksamhet.

Dagens fråga

Har du börjat planera för sommarsemestern?

Loading ... Loading ...