Foto: TT

Utbränd ladugård i misstänkt mordbrand

Fjäklinge/Skåne Vid halv tre natten till fredag inkommer ett larm om en ladugårdsbrand i Fjälkinge utanför Kristianstad.
Ladugården var på fredagsmorgonen helt utbränd, men räddningstjänsten är trots det nöjd med nattens insats.

Larmet om den pågående ladugårdsbranden, i orten Fjälkinge, Kristianstads kommun, inkom till SOS Alarm klockan 02 37.
Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen.
– En ladugård var i full fyr när vi kom fram till platsen. Det var ett potatislager men som för tillfället stod tomt, berättar Joakim Nilsson, yttre befäl räddningstjänsten Kristianstad, på fredagsmorgonen.

Den brinnande ladugården var uppskattningsvis 15×7 meter. Tätt intill lagret som stod i lågor, hade tomtägarna ett förråd, bland annat innehållande en båttrailer.
– Vi har lyckats förhålla branden till den initiala byggnaden. Där är lite skador på den intilliggande lokalen,  dels rev vi de yttre väggarna på fasaden för att kontrollera att det inte hade börjat brinna inne i väggarna och sen är det lite brandskador på fasaden, säger Joakim Nilsson.
Tomtägarna var på plats när räddningstjänsten kom fram. De tömde förrådet på värdesaker och hjälpte sedan räddningstjänsten i släckningsarbetet.
– De gjorde en heroisk insats med att hjälpa till att släcka branden på ett utmärkt sätt, förklarar Joakim Nilsson.

Joakim Nilsson berättar att han är nöjd med räddningstjänstens insats, som vid klockan 07 på fredagsmorgonen höll på att avveckla vid platsen.
– Vi var inte helt säkra på att den andra byggnaden på platsen skulle klara sig, men det gjorde den så vi är nöjda, säger han.
Det är okänt varför det börjat brinna i byggnaden. Under natten har räddningstjänsten samverkat med polisstyrkor, som bland annat bistått i släckningsarbetet.
– När nu räddningstjänsten lämnar platsen kommer polisen spärra av området och undersöka saken vidare när brandplatsen svalnat, säger Joakim Nilsson.
Polisen meddelar på sin hemsida att en anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad.
Inga personer är uppskrivna som misstänkta. Polisen förhör potentiella vittnen på platsen under morgonen.