Annons

Svensk storseger på Färöarna

fotboll Ett koncentrerat svenskt fotbollslandslag besegrade Färöarna på bortaplan i EM-kvalet med 4-0. Samtliga mål gjorda i första halvlek.
Publicerad 6 september 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
TORSHAVN 2019-09-05
Sveriges Jimmy Durmaz med bollen och Färöarnas Hallur Hansson ligger på marken och har ont under EM-kvalmatchen mellan Färöarna och Sverige på stadion Tórsvøllur (Torsvöllur) i Torshavn.
Foto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010
TORSHAVN 2019-09-05 Sveriges Jimmy Durmaz med bollen och Färöarnas Hallur Hansson ligger på marken och har ont under EM-kvalmatchen mellan Färöarna och Sverige på stadion Tórsvøllur (Torsvöllur) i Torshavn. Foto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010

Sverige startade med väntad uppställning med ett par undantag. Emil Forsberg som har lite skadekänningar fick vila för att rikta in sig mot Norgematchen på söndag. Mittfältet bestod nu av Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal och Robin Quaison. Längst fram startade Marcus Berg tillsammans med Alexander Isak. Försvarslinjen var den ordinarie förutom att Pierre Bengtsson fanns på vänsterbacken som ersättare för Ludwig Augustinsson.

Annons

I den 12:e minuten slog Mikael Lustig från höger som Alexander Isak mitt emellan de två färöiska mittbackarna knallhårt kunde nicka i mål till 0-1.

Före paus hann det också bli 0-4. Robin Quaison tog bollen strax utanför straffområdet. Drog sig fri och slog bollen kanonhårt i mål. Då hade 41 minuter passerat.

Färöarna fick en rejäl chans till tröstmål, men i fritt läge sköt Solvi Vatnhamar över.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons