Thomas DiLeva uppträdde under lördagskvällen i Ignaberga Nya kyrka, utanför Hässleholm. Foto: Stefan Sandström.

Kyrkorock med Di Leva

ignaberga Under lördagen slogs dörrarna upp till Ignaberga nya kyrka som fylldes av musik och workshops. Först ut i Sverige med konceptet Church Keys Sweden, som i Ignaberga blivit Kyrkorock.

Bakom arrangemanget står ett internationellt projekt ”Church Keys”, vars mål är att fylla kyrkor som i vanliga fall inte används.
Sverigepremiären för detta ägde rum i Ignaberga nya kyrka utanför Hässleholm på lördagen då flera lokala artister framträdde, bland annat Familjen Sigfridsson.

Sist ut på scen i kyrkan på lördagskvällen var Thomas di Leva, som ersatte Pernilla Andersson som fått lämna återbud till medverkan.
På plats i ”biljettluckan” står kyrkoherde Klas Sturesson som berättar att man fått städa av den något dammiga kyrkan inför eftermiddagens och kvällens musikframträdanden.

På plats finns också stiftsantikvarie Henrik Lindblad som är den person som tagit projektet till Sverige. Han berättar hur han på en konferens i Italien om kyrkors kulturarv kom i kontakt med det internationella projektet som startats av bland andra Dave Stewart från gruppen Eurythmics.
– När jag kom hem berättade jag om hans idéer om att öppna kyrkor för andra arrangemang, och Hässleholms församling var de som hakade på först, säger han och hoppas att det kan bli konserter eller andra aktiviteter i Ignaberga kyrka i framtiden.

Förutom fyra konserter i kyrkan hölls workshop i både sång och dans i intilliggande medborgarhus där det också fanns servering för besökarna.

Dagens fråga

Har du börjat planera för sommarsemestern?

Loading ... Loading ...