Emil Forsberg tryckte in 1-1 i andra havlek. Foto: TT

Forsberg ordnade kryss mot Norge

Fotboll Sverige kryssade mot Norge i EM-kvalet. Emil Forsberg satte kvitteringsmålet i andra halvlek på Friends arena och såg till att Sverige behåller andraplatsen i grupp F.
– Vi är alldeles för passiva i första halvlek och slarvar mycket. I andra tar vi tag i det mer, men vi gör inte vår bästa insats, sa Emil Forsberg i TV4 efter 1-1-matchen.

Förbundskapten Janne Andersson bänkade Marcus Berg och startade med Alexander Isak och Robin Quaison i anfallet. I mitten av en jämn första halvlek vaskade Sverige fram två bra lägen. Emil Forsberg sköt utanför i ett perfekt frisparksläge framför mål och Alexander Isak var nära att nicka in ledningsmålet när Pierre Bengtsson hittade anfallarens panna med ett svepande inlägg. Det var Norge som tog ledningen precis före halvtidsvilan efter ett försvarsmisstag. Andreas Granqvist slog en felpassning som Joshua King snappade upp. Sen gick det snabbt. King hittade Martin Ödegaard som frispelade Stefan Johansen. Han placerade bollen förbi Robin Olsen i målet.

En blytung avslutning på halvleken. Men en kvart in andra halvlek fick Emil Forsberg fart på publiken när satte kvitteringen, fint framspelad av Albin Ekdal.
– Albin passade mig i sidled, det var bara att placera in den. Klart det är kul att göra mål, men vi ville vinna i dag, sa Forsberg.
Förbundskapten Janne Andersson var nöjd med poängen.
– Det blev en konstig match. Vi hade koll på det i första, men vi tappade bollen och sen är det uppförsbacke. Jag tycker ändå vi reser oss i andra på ett hyfsat sätt. En jämn match och ett kryss kan vara viktigt längre fram, sa han i TV4.

Spanien förlängde sin segerrad. 4-0 mot Färöarna och gruppetta på 18 poäng. Sverige är grupptvåa på elva poäng. Rumänien som slog Malta är trea i gruppen med tio poäng. Norge skuggar på nio.