Annons

”Nyttigt att möta så bra motstånd”

fotboll Det blev en tuff och lärorik eftermiddag för IFK Osby och dess damer i toppmatchen mot Värnamo. Trots en god krigarinsats från IFK vann serieledarna och tog alla de tre viktiga poängen med sig på bussen hem.
Osby • Publicerad 8 september 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
IFK Osbys tränare Jessica Jönsson var inte besviken trots förlusten.
Foto: Rober Rolf/Arkiv
IFK Osbys tränare Jessica Jönsson var inte besviken trots förlusten. Foto: Rober Rolf/Arkiv

– Det är nyttigt för oss att möta så pass bra motstånd och vi lär oss hela tiden vad som krävs för att bli bättre på den här nivån, säger Osbys tränare Jessica Jönsson.

Annons

Efter förlusten i Älmhult förra fredagen krävdes nya tag då tabellspetsen Värnamo kom på besök till Osby. En trepoängare var näst intill nödvändig för att kamraterna skulle ha fortsatt häng på den åtråvärda förstaplatsen som krävs för att få kvala uppåt mot division ett.

Ju längre halvleken led desto mer dominerade Värnamo händelserna. Både 1–2 och 1–3 tillverkades med offensiv skicklighet, och tvåmålsledningen stod sig tills domaren blåste av första akten.

1–4 producerades genom en vacker kombination där målfarliga anfallaren Linda Persson satte sitt andra mål för eftermiddagen. Målet tog bort den sista spänningen i matchen och gästerna kontrollerade händelserna på ett rutinerat sätt.

– Jag tycker vi håller oss till vårt sätt att spela, men när man förlorar mot ett lag som är bättre än oss då kan man inte vara allt för besviken. Vår insats idag är bättre än senast i Älmhult. Vi har ett ungt lag som inte har så stor rutin av toppmatcher som denna. Jag tror vi kommer att ha nytta av de två senaste matcherna mot slutet av serien. Nu är vi inne i ett högt tempo och vi ser fram emot avslutningen, säger Jessica Jönsson.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons