Annons

En hel dag för att välja livet

Hässleholm Under de senaste tio åren har inte mindre än 464 unga under 19 år valt att ta sin liv.Idag är det suicidpreventiva dagen som uppmärksammas bland annat i Hässelholms kyrka.
Hässleholm • Publicerad 9 september 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Allt för många unga väljer att ta sitt liv.
Allt för många unga väljer att ta sitt liv.

Bara under 2018 begick 52 tonåringar självmord. Under de senast tio åren landar siffran på 464 unga människor visar siffror från Socialstyrelsen.

Annons

– Det är lite dystert att siffrorna för unga har legat stabilt under en längre tid, medan siffrorna för andra åldersgrupper går upp och ner men ändå minskar något över tid, säger Britta Alin-Åkerman, psykolog och självmordsforskare på Karolinska institutet till nyhetsbyrån Siren.

Självmord är vanligare bland män och samma sak kan man se bland de unga. En trolig orsak är att män inte söker sociala kontakter i samma omfattning som kvinnor.

Annons

Fakta:

Hit kan du vända dig om du mår dåligt.

Vårdcentral och barnavårdscentral

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons