Daniel Jönsson (M), tf. ordförande i kommunstyrelsen i Östra Göinge. FOTO: PETER PAULSSON

Jönsson är (tillfälligt) mäktigast i kommunen

ÖSTRA GÖINGE Kommunstyrelsens ordförande är pappaledig. Då är det Daniel Jönsson (M) som är Östra Göinges mäktigaste politiker.
– Viss skillnad är det ju, med Patric borta blir det att folk vänder sig till mig i större utsträckning, säger Jönsson, tf. ordförande i kommunstyrelsen.

Patric Åberg (M) har de senaste åren varit herren på täppan i Östra Göinge – inte minst efter senaste valet där han kryssades historiskt mycket.
Normalt är det Åberg som svingar ordförandeklubban i kommunstyrelsen, men under sommaren har Åberg varit pappaledig vilket innebär att Daniel Jönsson (M) har fått ta ett kliv upp från vice ordförande i kommunstyrelsen till tf. ordförande.

– Patric kommer att vara pappaledig ett par veckor till, han är tillbaka i mitten/slutet av september, säger Daniel Jönsson.

Hur är det att vara överst i hierarkin?
– Viss skillnad är det ju. Men jag och Patric är ganska bra på att dela lite på ansvaret annars också och hjälpas åt. Och det handlar ju inte om något tillfälligt maktskifte eftersom det är samma parti (Moderaterna) som har ordförandeposten i KS.

Hur ser du på att Åberg snart är tillbaka, känns det lite trist att behöva ta ett steg tillbaka igen?
– Nej då, han är varmt välkommen tillbaka. Jag är nöjd med den rollen jag normalt har (Jönsson är förutom vice ordförande i KS bland annat ordförande i resultatutskottet), jag känner att jag kommer in i den mer och mer och börjar bli varm i kläderna, säger Jönsson.

Dagens fråga

Tycker du att Jenny Wegner och Vittsjö GIK var rätt vinnare av Norra Skåne-pokalerna?

Loading ... Loading ...