Annons

Lugnt fullmäktige inledde hösten

Osby Höstens första sammanträde i kommunfullmäktige blev en lugn tillställning.
Osby • Publicerad 9 september 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Hösten första kommunfullmäktige i Osby hölls i Parkskolans matsal på måndagskvällen. Foto: Magnus Wahlström
Hösten första kommunfullmäktige i Osby hölls i Parkskolans matsal på måndagskvällen. Foto: Magnus Wahlström

Det enda ärendet som föranledde något egentligt meningsutbyte, om än ett kort sådant, gällde resebidraget för studenter som är folkbokförda i Osby kommun men som studerar någon annanstans.

Socialdemokraterna via Tommy Augustsson (S) yrkade på att återremittera ärendet av två anledningar. Dels att utreda huruvida administrativa ändringar skulle kunna göras för att spara resurser, dels för att ta fram underlag för eventuella negativa ekonomiska effekter om bidraget slopas.

Annons

– Det är högst troligt att ett slopat eller halverat resebidrag på kort och lång sikt innebär ekonomiska förluster som är betydligt större än de besparingar som görs, sa Augustsson (S).

– Vi anser inte att kommunfullmäktige har tillräckligt med underlag för att ta ställning i frågan, sa han vidare.

Niklas Larsson (C) menade att ärendet inte skulle återremitteras utan avgöras under fullmäktige.

– Jag var själv med och röstade igenom detta, men det kostar för mycket pengar och tar för mycket administrativ tid, sa Larsson (C) och betonade att det inte är en lagstadgad verksamhet.

Ärendet slutade med votering och beslut fattades om att återremittera.

Ett annat ärende som var uppe för beslut under måndagskvällen var gällande en ny detaljplan, med handel, kontor och verksamheter, för Nettoområdet i Osby.

Som tidningen tidigare rapporterat infann sig kritik mot grundförslaget, vilket inkluderade att en populär pulkabacke riskerade att försvinna. Förslaget har därefter reviderats, pulkabacken exkluderats och det nya detaljplaneförslaget valde kommunfullmäktige att anta.

Innan klubban mötte bordet fick dock planarkitekten Kettil Svensson, på Tommy Augustssons (S) uppmaning, peka ut för ledamöterna att pulkabacken ligger utanför detaljplaneområdet.

I övrigt presenterades bland annat två nya chefer för kommunfullmäktiges ledamöter; Johanna Lindhe, utvecklingschef, och Håkan Bergknut, miljö- och byggchef.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons