Sport

VM-dags igen för ”Oski”

Oskar Rozenberg Hallberg ska försöka ta ännu ett VM-guld i helgen som kommer - och samla på sig viktiga OS-poäng.Foto: Eric Bliding/arkiv
Sport
Sport Malmösonen Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg vann i helgen som gick VM-guld skateboardsportens parkdiciplin. Men i hans gren finns det ett VM till – på sätt och vis ett viktigare sådant – kommande helg i Sao Paolo.

– Det känns gött förstås, men jag är lite trött just nu, säger ”Oski” när Skånskan får tag på honom mellan världsmästerskapen.

Han har just lämnat Salt Lake City och landat i Sao Paolo. Så mycket firande hann det alltså inte bli efter det andra VM-guldet i Rozenberg Hallbergs redan sagolika karriär (han vann även 2017).

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Elfsborg: "Det handlar om att rädda jobb"

Elfsborg har ansökt om korttidspermitteringar, skriver Borås Tidning, för samtliga anställda – däribland tränaren Jimmy Thelin – hos den allsvenska klubben. Arkivbild.
Elfsborg har ansökt om korttidspermitteringar, skriver Borås Tidning, för samtliga anställda – däribland tränaren Jimmy Thelin – hos den allsvenska klubben. Arkivbild.
Fotograf: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Coronakrisen ledde till att spelarna tog initiativet att sänka sina löner.
Ändå tvingas Elfsborg ansöka om korttidspermitteringar, skriver Borås Tidning.
– Det handlar om att rädda jobb, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Nästan två veckor efter spelarnas initiativ, som även ledare och kanslipersonal hakade på, har Elfsborg tvingats ansöka om korttidspermitteringar för samtliga anställda hos den allsvenska klubben.

– Jag är fortfarande oerhört stolt över det initiativ som togs av så många, det här är något annat. Vi måste nu ta del av de stöd vi kan få. Utifrån det att verksamheten förskjuts två månader handlar det om att rädda jobb, säger klubbchefen Stefan Andreasson till tidningen och berättar om hur upplägget ser ut.

– I en första period handlar det om två månader. Spelare, ledare, alltså A-laget, har ett upplägg, samtliga på kansliet ett annat. Jag vet inte om detaljerna är så viktiga, fokus är att säkra jobb. Det finns regler att följa, vilket vi gör. Alla är lika viktiga i ett sådant här läge, det har vi tagit fasta på.

Enligt Andreasson ska korttidspermitteringar minska lönebördan med några miljoner kronor.

– Totalpaket, inklusive lönereduceringen... Tre miljoner. Eller mer.

Klubbar i allsvenskan som har korttidspermitterat spelare och ledare: AIK, Falkenberg, Häcken, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Kalmar FF, Mjällby, Örebro, Östersund, Helsingborg, Mjällby, Varberg och Hammarby.

Sport

Ber egna spelare "fara åt skogen"

Allsvenska nykomlingen Mjällby har valt att korttidspermittera sina spelare under coronakrisen. Arkivbild.
Allsvenska nykomlingen Mjällby har valt att korttidspermittera sina spelare under coronakrisen. Arkivbild.
Fotograf: Patric Söderström
Sport
Sport "Far åt skogen."
Det är budskapet till spelarna i Mjällby som inte vill gå ned i lön.
– Det är alltid någon som bara ser till sitt eget, säger sportchefen Hasse Larsson till Fotboll Direkt.

Nykomlingen Mjällby tillhör skaran av allsvenska fotbollsklubbar som har valt att korttidspermittera sina spelare, detta för att minska på sina lönekostnader under den rådande coronapandemin.

Många har tagit det bra, men andra har inte varit lika nöjda med att få sina inkomster minskade – något som har fått sportchefen Hasse Larsson att reagera.

– Till 99 procent så sköter sig spelarna men sedan är det alltid någon som bara ser till sitt eget och inte kan se helheten eller vad föreningen behöver, det är alltid så, säger han till Fotboll Direkt.

– Jag ber dem fara åt skogen, tillägger han, halvt på allvar och halvt på skämt, enligt fotbollssajten.

Trots att viruset ännu inte fått samma fäste i Blekinge, som exempelvis Stockholm, så är ekonomin ansträngd i Mjällby på grund av det uppskjutna allsvenska schemat.

– Det är klart att det inte får hålla på i evigheter men jag tror vi skulle klara hela säsongen om det skulle vara så tack vare permitteringen. Sedan kommer detta bli kännbart, så är det ju, säger Hasse Larsson.

Förutom Mjällby har följande klubbar i allsvenskan korttidspermitterat spelare och ledare: AIK, Falkenberg, Häcken, Elfsborg, Hammarby, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Kalmar FF, Mjällby, Örebro, Östersund, Helsingborg och Varberg.

Sport

Hammarby korttidspermitterar all personal

Hammarby korttidspermitterar sina spelare. Arkivbild.
Hammarby korttidspermitterar sina spelare. Arkivbild.
Fotograf: Jessica Gow/TT
Sport

Hammarby har beslutat att korttidspermittera hela sin personal, inklusive spelare och ledare i det allsvenska herrlaget.

Detta skriver fotbollsklubben på sin hemsida.

Åtgärden vidtas för att lindra den hårt ansatta ekonomin som blivit en följd av den pågående coronakrisen. Korttidspermitteringen gäller dock inte "personal och ledare inom Hammarby IF Fotbollförenings verksamhet", meddelar klubben.

"Vi har naturligtvis följt utvecklingen kring coronaviruset och ser att det här kommer att ge tydliga ekonomiska konsekvenser för oss. Det är för tidigt att dra några exakta slutsatser kring hur mycket det här kommer att påverka oss ekonomiskt, men verksamheten är i princip satt på paus nu och då anpassar vi vår organisation efter det läget", säger Hammarbys vd Henrik Kindlund.

Sport

PL-stjärnan om coronakritiken: "Bisarrt"

Engelske landslagsmannen Danny Rose tycker inte att kritiken som riktats mot Premier League-spelare under coronakrisen är rättvis. Arkivbild.
Engelske landslagsmannen Danny Rose tycker inte att kritiken som riktats mot Premier League-spelare under coronakrisen är rättvis. Arkivbild.
Fotograf: Petr David Josek
Sport
Sport Kritik har riktats mot spelarna i Premier League under coronapandemin.
Nu slår Danny Rose tillbaka.
– Vi är upptryckta mot väggen, säger Newcastlebacken till BBC.

Själv har han donerat 19 000 pund (knappt 240 000 kronor) till ett sjukhus i London.

Danny Rose har dessutom varit i kontakt med Liverpools mittfältare Jordan Henderson som å sin sida har varit drivande i diskussioner med övriga lagkaptener i Premier League om vad de kan göra för att hjälpa till i den rådande coronakrisen.

Ett initiativ som togs redan innan Storbritanniens hälsominister Matt Hancock i torsdags gick ut och backade kritiker som efterlyst mer engagemang från privilegierade fotbollsspelare i landet.

– Jag tror att alla måste spela sin roll i den nationella ansträngningen, och det inkluderar även fotbollspelare i Premier League, sade Hancock.

Extra mycket har det stuckit i allmänhetens ögon när det rapporterats om hur personal gått ned i lön i de engelska toppdivisionsklubbarna samtidigt som arbetsbefriade spelare, som drar in miljontals kronor i veckan, tjänar lika mycket som vanligt.

"Inte nödvändigt"

I en intervju med BBC uttrycker Danny Rose att kritiken har gått för långt.

– Vi vill alla hjälpa till. Jag kan bara tala för mig själv men jag skulle inte ha några problem överhuvudtaget med att bidra med en del av min lön till människor som slåss vid frontlinjen och till människor som har påverkats av det som händer, säger 29-åringen.

Den landslagsmeriterade vänsterbacken, som är utlånad från Tottenham till Newcastle, tycker att allmänheten är snabba med att döma trots att de inte har vetskap om vad spelarna faktiskt bidrar med i kampen mot smittspridningen.

– Vi tycker det känns som att vi är upptryckta mot väggen. Konversationer hade inletts redan innan folk utanför fotbollen började kommentera, säger han och fortsätter:

– Jag har pratat i telefon med Jordan Henderson och han jobbar så hårt för att komma på någonting. Det är inte nödvändigt att människor som inte är involverade i fotboll säger åt fotbollsspelare vad de ska göra med sina pengar. Jag tycker det är bisarrt.

Potter i bräschen

Två Premier League-tränare som har gått i bräschen för att frivilligt sänka sina löner är Bournemouths Eddie Howe och svenskbekantningen Graham Potter i Brighton.

Men fler åtgärder är att vänta.

Efter att ha sammanträtt i ett extrainsatt möte, med representanter från samtliga 20 Premier League-klubbar närvarande, enades ligan i fredags om att konsultera sina spelare om att sänka lönerna med 30 procent.

Dessutom röstades det igenom att lagen i de underliggande divisionerna, Football League och National League, ska förses med 125 miljoner pund (drygt 1,5 miljarder kronor) i stöd för att få hjälp att överleva ekonomiskt under pandemin. Utöver det kommer klubbarna tillsammans att bistå National Health Service, den statliga organisation som ansvarar för offentlig sjukvård i Storbritannien, familjer och sårbara grupper med 20 miljoner pund (motsvarande 250 miljoner kronor) i kampen mot covid-19.

Pelle Strandman/TT

Sport

Hockeytalang utsatt för rasism

Hockeytalangen K'Andre Miller, här till höger under junior-VM i Tjeckien, utsattes för rasism under en videochat. Arkivbild.
Hockeytalangen K'Andre Miller, här till höger under junior-VM i Tjeckien, utsattes för rasism under en videochat. Arkivbild.
Fotograf: Erik Simander/TT
Sport
Sport En videochatt på Twitter med hockeytalangen K'Andre Miller fick avbrytas av hans klubb New York Rangers efter rasistiska påhopp.
"Vi är otroligt bestörta över uppträdandet", skriver klubben i ett uttalande.

Den 20-årige backen, som spelat i de två senaste JVM-turneringarna för USA, draftades av NY Rangers 2018 och skrev treårskontrakt med klubben dagarna innan säsongen stoppades på grund av spridningen av det nya coronaviruset.

K'Andre Miller skulle natten till lördagen presenteras i en intervju på Twitter med 500 deltagande supportrar. Men chatten blev hackad av en person som skrev rasistiska påhopp och allt avbröts snabbt.

"Vi är otroligt bestörta över uppträdandet. Sånt här har ingen plats på internet, på isen eller någonstans. Vi undersöker detta", skriver NY Rangers i ett uttalande.

NHL fördömde också händelsen och skriver "att ingen är förtjänt av ett sånt här förskräckligt beteende och det kommer aldrig att tolereras i vår liga".

Tidningen NY Post skriver att FBI nyligen gick ut och varnade för personer som hackar sig in i videochattar och liknande, som nu används flitigt under coronakrisen, för att sprida pornografi, hat och hotfulla kommentarer.

Sport

Edlund flyttar hem – klar för Villa Lidköping

Christoffer Edlund flyttar hem till Sverige – och har skrivit på för Villa Lidköping. Arkivbild.
Christoffer Edlund flyttar hem till Sverige – och har skrivit på för Villa Lidköping. Arkivbild.
Fotograf: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Villa Lidköping har hittat Johan Esplunds ersättare:
Stjärnan Christoffer Edlund.
"Jag hoppas att jag kan bidra med det jag kan för att vinna matcher", säger han till klubbens webbplats.

Bara fem dagar efter förlusten av Johan Esplund, som under säsongen berättat om AIK:s intresse och sedan skrev på för ligarivalen efter nederlaget i SM-finalen, presenterar Villa Lidköping klubbens första nyförvärv inför säsongen.

Och det är två tunga spelare som plockas in:

+ Christoffer Edlund lämnar ryska Jenisej för spel i elitserien.

+ Erik Säfström, även han med erfarenhet från ryska ligan, kommer närmast från Sandviken.

"Jättebra"

"Det känns jättebra, inspirerande och kul med något nytt. Jag ser fram emot det här", säger Edlund till Villa Lidköpings webbplats.

33-åringen har sedan tidigare spelat för Vetlanda och Sandviken, och har dessutom vunnit tre SM-guld (alla med Sandviken), ett ryskt ligaguld och fyra VM-guld.

Vid SM-titeln 2012 var han med om att besegra Villa Lidköping.

"Det har alltid varit en häftig bortaresa att åka till Lidköping. Det kommer bli än mer häftigt att få ha publiken i ryggen och att få känna en trygghet med dom. Jag hoppas att jag kan bidra med det jag kan för att vinna matcher", säger Edlund.

Tre år

Christoffer Edlund har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

"Det är en trygghet, framför allt när man tar med sig sin familj och flyttar. Då är det extra viktigt. Rent bandymässigt känns det också väldigt bra, jag vill vara med på en resa som bedrivs under många år här nu och är otroligt taggad inför det."

Erik Säfström, 31, har även han skrivit på ett treårskontrakt.

"Jag vill vara med och bidra till att vi får ett fungerade spel där vi vinner matcher på egen kraft, där vi är tunga att möta och har ett spel som drivs på av många delaktiga spelare. Det ska leda till att vi vinner SM-guld i mars", säger han till webbplatsen.

Sport

Cykelstjärnor trotsar viruset – på distans

Belgiske cykellöftet Remco Evenepoel jublar efter sitt guld i junior-VM 2018. Arkivfoto.
Belgiske cykellöftet Remco Evenepoel jublar efter sitt guld i junior-VM 2018. Arkivfoto.
Fotograf: Cornelius Poppe/NTB scanpix/TT
Sport
Sport Äntligen sportas det igen, jublar Belgien och laddar för årets Flandern runt på cykel.
Fast i högst ovanlig form.
13 man gör upp om segern – hemifrån.

Startlistan för söndagens 104:e upplaga av den belgiska cykelklassikern är av högsta klass, inte minst när det gäller de inhemska stjärnorna.

Här finns Greg Van Avermaet, regerande OS-mästare från linjeloppet i Rio de Janeiro 2016. Här finns Wout van Aert och Thomas De Gendt, som båda vann etappsegrar i fjolårets Tour de France.

Och här finns framför allt cykelvärldens superlöfte Remco Evenepoel, nyligen fyllda 20 år och VM-tvåa i tempo i fjol.

– Jag trodde nog aldrig att jag skulle göra min klassikerdebut på det här sättet, men det är bättre än ingenting, säger Evenepoel till tidningen De Standaard.

Backar i hemmet

För själva loppet blir minst sagt annorlunda.

Sedan coronaviruset satt stopp för nästan all professionell idrott hade arrangörerna egentligen redan hunnit ställa in även Flandern runt.

När tv-kanalen VRT funderade på vad man skulle sända i stället föddes dock en udda idé: vad sägs om att låta cyklisterna tävla hemifrån, på sina träningscyklar?

Sagt blev gjort.

Sedan tekniska lösningar snabbt arbetats fram är det nu klart för en minivariant av loppet.

På söndag kl 15.30 drar de 13 startande iväg för att köra igenom klassikerns sista 32 km. Banprofilen har matats in i färddatorn för att ge den rätta känslan – och den rätta smärtan när cyklisterna ska upp för de branta kullerstensbackarna Oude Kwaremont och Paterberg.

– Jag prövade banan redan i onsdags och blev rejält chockad. Vissa backar är verkligen tuffa, säger Evenepoel.

"Skapa glädje"

Förutom de belgiska stjärnorna deltar bland andra även fjolårsvinnande italienaren Alberto Bettiol, holländske Mike Teunissen och Michael Matthews från Australien.

Om alla sätter högsta fart eller väljer att köra taktiskt återstår att se.

Framför allt är ändå tävlingen till för att ge något positivt till ett land som annars sitter nästan helt instängt i coronakarantän.

– Jag hoppas att vi med det här projektet kan skapa lite glädje i vardagsrummen och lite hopp till fansen, säger Evenpoels lagkamrat Yves Lampaert till De Standaard.

Wiktor Nummelin/TT

Fjolårets Flandern runt vanns av italienaren Alberto Bettiol. Titeln får han i försöka försvara på sin träningscykel. Arkivfoto.
Fjolårets Flandern runt vanns av italienaren Alberto Bettiol. Titeln får han i försöka försvara på sin träningscykel. Arkivfoto. Fotograf: Geert Vanden Wijngaert/AP/TT
Favorit i repris väntar när franskspråkig tv i Belgien på söndag visar Flandern runt från år 2017, vunnet av lokale favoriten Philippe Gilbert. Arkivfoto.
Favorit i repris väntar när franskspråkig tv i Belgien på söndag visar Flandern runt från år 2017, vunnet av lokale favoriten Philippe Gilbert. Arkivfoto. Fotograf: Geert Vanden Wijngaert/AP/TT

FAKTA

Fakta: Flandern runt

Flandern runt är ett av cykelvärldens mest klassiska lopp, kört sedan 1913, med avbrott endast för krigsåren 1915–1918. Endagsloppet har haft olika sträckningar genom åren, men går sedan 2017 från Antwerpen till Oudenaarde.

Årets lopp är egentligen inställt, även om ett ersättningslopp lanserats där 13 åkare kör igenom banans sista 32 km på sina träningscyklar i hemmet. Startfältet består av belgarna Thomas De Gendt, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Wout van Aert, Greg Van Avermaet och Tim Wellens samt Alberto Bettiol (Italien), Michael Matthews (Australien), Nicholas Roche (Irland), Zdenek Stybar (Tjeckien) och Mike Teunissen (Nederländerna).

Loppet sänds direkt av flamländska tv-bolaget VRT. Belgiens franskspråkiga tv-bolag, RTBF, väljer dock att i stället att visa en repris av 2017 års lopp, som vanns av den franskspråkiga landsändans storstjärna Philippe Gilbert.

Parallellt har arrangörerna även klippt ihop en radiosändning med det bästa från loppets historia.

Sport

Facit för ligorna – om de stoppas av corona

Virgil van Dijk (vänster) och Roberto Firmino (höger) var bara två segrar ifrån att vinna Premier League med Liverpool när coronakrisen stoppade ligaspelet. Arkivbild.
Virgil van Dijk (vänster) och Roberto Firmino (höger) var bara två segrar ifrån att vinna Premier League med Liverpool när coronakrisen stoppade ligaspelet. Arkivbild.
Fotograf: Jon Super/AP/TT
Sport
Sport Första ligatiteln för Liverpool på 30 år, en utebliven triumf för Lazio, nedflyttning för Werder Bremen – och Alexander Isak till Champions League?
Det blir några av utfallen om herrarnas fotbollsligor skulle avslutas i förtid och slutgiltigförklaras som tabellerna ser ut just nu.

+ Premier League, England (28 av 38 omgångar fullbordade).

Ligavinnare: Liverpool.

Klara för Champions League: Liverpool (1), Manchester City* (2), Leicester (3), Chelsea (4).

Klara för Europa League: Manchester United (5).

Åker ur: Bournemouth (18), Aston Villa (19), Norwich (20).

* Manchester City har överklagat Uefas beslut att utesluta klubben från europeiska turneringar de kommande två åren (på grund av brott mot det finansiella regelverket). Avslås överklagandet tillfaller den sista Champions League-platsen Manchester United medan ligasexan Wolverhampton tar plats i Europa League.

+ Bundesliga, Tyskland (24 av 34 omgångar fullbordade).

Ligavinnare: Bayern München.

Klara för Champions League: Bayern München (1), Dortmund (2), Leipzig (3), Mönchengladbach (4).

Klara för Europa League: Leverkusen (5), Schalke (6, kval).

Kvala sig kvar: Fortuna Düsseldorf (16).

Åker ur: Werder Bremen (17), Paderborn (18).

+ La Liga, Spanien (27 av 38 omgångar fullbordade).

Ligavinnare: Barcelona.

Klara för Champions League: Barcelona (1), Real Madrid (2), Sevilla (3), Real Sociedad (4).

Klara för Europa League: Getafe (5), Atlético Madrid (6, kval).

Åker ur: Mallorca (18), Leganés (19), Espanyol (20).

+ Serie A, Italien (25 av 38 omgångar fullbordade).

Ligavinnare: Juventus.

Klara för Champions League: Juventus (1), Lazio (2), Inter (3), Atalanta (4).

Klara för Europa League: Roma (5), Napoli (6, kval).

Åker ur: Lecce (18), Spal (19), Brescia (20).

+ Ligue 1, Frankrike (27 av 38 omgångar fullbordade).

Ligavinnare: Paris SG.

Klara för Champions League: Paris SG (1), Marseille (2), Rennes (3, kval).

Klara för Europa League: Lille (4).

Kvala sig kvar: Nimes (18).

Åker ur: Amiens (19), Toulouse (20).

Alexander Isaks Real Sociedad låg på fjärde plats i spanska La Liga när coronakrisen slog till. Arkivbild.
Alexander Isaks Real Sociedad låg på fjärde plats i spanska La Liga när coronakrisen slog till. Arkivbild. Fotograf: Alvaro Barrientos/AP/TT
Lazio, här med målsprutan Ciro Immobile (vänster), är nära att vinna första ligatiteln i Italien sedan år 2000. Arkivbild.
Lazio, här med målsprutan Ciro Immobile (vänster), är nära att vinna första ligatiteln i Italien sedan år 2000. Arkivbild. Fotograf: Andrew Medichini
Ludwig Augustinssons (höger) Werder Bremen kan åka ur tyska Bundesliga om ligaspelet stoppas så som tabellen ser ut just nu. Arkivbild.
Ludwig Augustinssons (höger) Werder Bremen kan åka ur tyska Bundesliga om ligaspelet stoppas så som tabellen ser ut just nu. Arkivbild. Fotograf: Peter Steffen

Sport

Coronakrisen kan krossa CL-drömmen

Kan coronakrisen äventyra Djurgårdens kvalspel till Champions League? Arkivbild.
Kan coronakrisen äventyra Djurgårdens kvalspel till Champions League? Arkivbild.
Fotograf: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Kan coronakrisen förstöra Djurgårdens Champions League-drömmar?
Det är inte alls otänkbart, enligt klubbens sportchef.
– Nej, absolut inte. Ingen har svar på någonting, säger Bosse Andersson.

Bosse Andersson är tydlig med att han tycker att frågor som rör allsvenskan och Djurgårdens kval till Champions League i sommar kommer i andra hand i dagsläget.

– I de här tiderna så känns det ganska sekundärt med fotboll. Det finns större frågor.

Med det sagt har han, i egenskap av sportchef för den svenska mästaren, ett högst oklart arbete framför sig. Ingen vet med säkerhet när allsvenskan kommer igång och i onsdags beslutade det europeiska fotbollsförbundet Uefa att alla matcher i Champions League ska skjutas upp "tills vidare" – något som sannolikt kan påverka Djurgården som 7–8 juli är tänkt att inleda kvalspelet till nästa säsongs upplaga av den prestigefulla turneringen.

– Jag reagerade på det, givetvis. Det måste vara enorma konsekvenser för de klubbar som är i Champions League och spelar nu. Men samtidigt så är det många som har det tufft i dag, säger Andersson.

"Lång bit bort"

TT: Tror du att ert kvalspel till Champions League kan bli av som planerat?

– Med Champions League-spel så ska man resa runt i olika länder och spela matcher inför publik, så det är klart att det just nu känns som en lång bit bort att det ska vara möjligt om några månader.

Bosse Andersson påpekar att det alltjämt kvarstår många matcher innan de europeiska ligorna ska kunna spelas klart. Mästare måste utses och lag ska kvalificera sig till Uefas turneringar för att det stora fotbollspusslet ska gå ihop.

– Ingen skulle vara gladare än jag om det skulle gå men just nu, i början av april, känns det som att det är en bra bit kvar för att det ska vara realistiskt. Det är så många hinder på vägen.

Inte otänkbart

En möjlig konsekvens av coronaviruset skulle kunna vara att de tidiga kvalomgångarna till Champions League och Europa League kapas för att allt ska hinna falla på plats till hösten – och att lag som Djurgården inte ens får chansen att slå sig in i finrummet.

TT: Är du orolig för att Djurgården inte får kvala?

– Ja, man kan vara orolig för allt i dessa tider. Men det får bli en framtida fråga, säger Bosse Andersson.

TT: Men du ser det inte som ett otänkbart scenario?

– Nej, absolut inte. Det är ingen som har svar på någonting. Men det får vi hantera i så fall. I det korta perspektivet måste vi få igång allsvenskan med publik, det är nog det viktigaste. Sedan är olika länder i olika faser med olika förutsättningar för att det ska bli internationellt spel. Det tror jag kan bli svårare, säger Bosse Andersson.

Pelle Strandman/TT

FAKTA

Fakta: Champions League

+ Den 13 mars beslutade Uefa att skjuta upp de återstående matcherna av åttondelsfinalerna i Champions League. När returmötena av Juventus–Lyon, Manchester City–Real Madrid, Bayern München–Chelsea och Barcelona–Napoli ska spelas är ännu inte bestämt.

+ Den 1 april kom ett nytt besked från Uefa: Samtliga matcher i Champions League, Europa League och landskamper i juni kommer att skjutas upp "tills vidare". Finalen i Istanbul var schemalagd den 30 maj, men när den kan spelas är i nuläget oklart.

+ Som allsvensk mästare är planen att Djurgården ska gå in i Champions League-kvalets första omgång 7–8 juli med returmöten 14–15 juli. Lottning av motståndare är tänkt att ske den 16 juni.

+ Den andra omgången är schemalagd den 21–22 juli och 28–29 juli och den tredje ska spelas 4–5 augusti och 11–12 augusti. Den sista omgången innan gruppspelet, alltså playoff-rundan, är tänkt att genomföras 18–19 augusti och 25–26 augusti.

NÄSTA ARTIKEL