Frias efter att ha kört vilse

HÄSSLEHOLM

En äldre man skulle bara köra ett kvarter bort för att komma till affären inne i Hässleholm. Men när polisen stoppade honom ute i Häglinge var han ett par mil från sin destination, och visste inte var han befann sig.
Händelsen inträffade för nästan precis ett år sedan, och redan då var mannens körkort indraget sedan tre år. Men när Hässleholms tingsrätt hade uppe målet för behandling beslutade en enig rätt att mannen skulle frias från åtalet om olovlig körning.
”Mot bakgrund av att tingsrätten vid förhandlingen uppfattat honom som förvirrad samt att (polisen) uppgett att hon uppfattade honom som väldigt förvirrad vid ingripandet finner tingsrätten det högst troligt att (mannen) vid tillfället inte kommit ihåg att han inte längre fick köra bil”, skriver tingsrätten.
Och om det inte funnits något uppsåt att bryta mot lagen kan han inte heller dömas för att ha gjort det.

Dagens fråga

Ska du se ett luciatåg på fredag?

Loading ... Loading ...