Annons

Frias efter att ha kört vilse

HÄSSLEHOLM En äldre man skulle bara köra ett kvarter bort för att komma till affären inne i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 11 september 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En äldre man skulle bara köra ett kvarter bort för att komma till affären inne i Hässleholm. Men när polisen stoppade honom ute i Häglinge var han ett par mil från sin destination, och visste inte var han befann sig.

Händelsen inträffade för nästan precis ett år sedan, och redan då var mannens körkort indraget sedan tre år. Men när Hässleholms tingsrätt hade uppe målet för behandling beslutade en enig rätt att mannen skulle frias från åtalet om olovlig körning.

Annons

”Mot bakgrund av att tingsrätten vid förhandlingen uppfattat honom som förvirrad samt att (polisen) uppgett att hon uppfattade honom som väldigt förvirrad vid ingripandet finner tingsrätten det högst troligt att (mannen) vid tillfället inte kommit ihåg att han inte längre fick köra bil”, skriver tingsrätten.

Och om det inte funnits något uppsåt att bryta mot lagen kan han inte heller dömas för att ha gjort det.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons