Annons

”Vi följer lagen och ingenting annat”

Tyringe Försäkringskassan förstår inte den hårda kritik som distriktsläkare Bo Kastlund i Tyringe riktar mot dem.
Hässleholm • Publicerad 11 september 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

– Det är jättetråkigt att Bo Kastlund upplever oss som avhumaniserade och formella i våra bedömningar av hans sjukintyg, säger Maja Bjarme, områdeschef för försäkringskassan Skåne nordost.

Annons

Rätten till sjukpenning styrs av rådande lagstiftning. Uppfyller man de kriterier som lagen ställer upp ska försäkringskassan bevilja ansökan.

Bo Kastlund skrev ett brev till försäkringskassan för två månader sedan där han ger uttryck för sitt missnöje med försäkringskassans hantering av hans sjukintyg, som inneburit att en patient förlorat en stor del av sin inkomst och förlängt hennes sjukdomstid.

När det gäller Bo Kastlunds ovilja att fortsätta sjukskriva patienter för att slippa försäkringskassans hantering av hans intyg, är Maja Bjarmes svar att det är en sak mellan Bo Kastlund och hans arbetsgivare.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons