Annons

Efter inbrottsökning – vill se mer märkning

Osby • Publicerad 12 september 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Rolf Paimensalo.
Rolf Paimensalo.

Senaste tiden har en del inbrott inträffat i såväl Osby som Östra Göinge kommun.

Annons

Rolf Paimensalo, kommunpolis i Osby och Östra Göinge, menar att polisen har koll på vem som ligger bakom många av inbrotten; både de nämnda i Lönsboda och andra.

Att få någon dömd för brotten kan dock var ”lite mer marigt” menar Paimensalo. I några fall inväntas svar från dna-analyser som kan vara till hjälp.

Inte sällan ökar antalet inbrott i takt med att dagarna blir mörkare. Således vill kommunpolisen slå ett slag för dna-märkning av gods; något som han menar trots idoga uppmaningar från polisen inte fått riktigt fäste på alla håll.

Annons

Paimensalo berättar även om en glädjande nyhet. Från och med måndag kommer ett tillskott på fyra områdespoliser som utgår från Broby. Poliserna, som han beskriver som ”erfarna kollegor som kan området”, kommer förhoppningsvis att stärka synligheten.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons