Annons

Lantbrukare prisas för brandbekämpning

ÅBUAMOSSEN De frivilliga lantbrukare som ställde upp i släckningsarbetet vid branden på Åbuamossen i våras prisas under en ceremoni på torsdagen.
Hässleholm • Publicerad 12 september 2019 • Uppdaterad 29 november 2021

Utmärkelsen som totalt ett 35-tal maskinförare, skogs- och lantbrukare belönas med kallas ”Rådigt ingripande” och delas ut av Brandskyddsföreningen Skåne och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

­– Vi vill visa vår uppskattning för det fantastiska engagemang som frivilliga gav uttryck för när de ställde upp med maskiner, utrustning och arbetsinsatser. Deras förmåga att i ett nödläge snabbt ställa om och använda lantbruksutrustning i släckningsarbetet bidrog till att begränsa effekterna av branden, säger Per Vallbo, skadechef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, i ett pressmeddelande.

Annons

Utmärkelsen består av en plakett och en mindre prissumma.

En ceremoni hålls under torsdagsförmiddagen på Revinge, hos myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

­­– Att ta tillvara frivilliga krafter och använda resurser från skogs- och jordbruk är något vi tror kommer att vara nödvändigt framöver för att klara av att hantera bränder och andra naturkatastrofer, säger Valbo.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons