Annons

Röster om ändringen

Osby • Publicerad 12 september 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

En äldre dam:

– Det är så dumt, jag fick höra det här av min svägerska, jag kommer nog att låta bli att åka tåg. De har börjat med det här en generation för tidigt.

Annons

– Nu blir jag helt nervös, det hade jag inte hört talas om, säger en danska som pendlar med tåg mellan Osby och Danmark.

Jonna Karlsson, Hässleholm, 70 år, pendlar mellan Osby och Hässleholm:

– Det är skit att Jojo-kortet försvinner, det är dåligt för äldre personer, nu har vi vant oss vid Jojo-kortet och det är ett enkelt betalningssätt.

– Alla har inte smartphone, det är dessutom svårt att få reda på information. Den person jag ville fråga i Osby pratar inte svenska.

Jonna har seniorkort inom Hässleholms kommun, men får betala resan från Hästveda till Osby.

Men alla är inte kritiska. Så här säger en bussförare som vill vara anonym:

– Det är bra, vi får bara en grej att hålla reda på. Appen fungerar redan och det går att ladda resorna hemma, det gör att vi bussförare får mindre att göra. Speciellt vid månadsskiftena kan det ta lång tid när alla ska ladda sina Jojo-kort och vi kan bli upp till en kvart försenade till Kristianstad. Vi har det så tajt med tiden, men med det nya systemet lär vi inte bli försenade av biljettsystemet i alla fall.

Han säger att alla skolkort sköts genom telefonen. Han säger också att det är synd att det inte finns seniorkort i Östra Göinge, som det finns i Osby och Hässleholm.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons