Vård för grovt rån står fast

HÄSSLEHOLM

För drygt en månad sedan avkunnade hovrätten sin dom mot fem unga män, varav en av dem är från Hässleholm. De fem, alla 15 och 16 år gamla, dömdes för ett grovt rån på en annan minderårig pojke då denna knivskars och fick allvarliga skador.
Hovrätten konstaterade att gärningens straffvärde överstiger minimistraffet för grovt rån och motsvarar fängelse i sex år. Eftersom det rörde sig om unga personer dömdes dessa i stället till sluten ungdomsvård i mellan 10 och 14 månader. Dessutom skulle de solidariskt betala knappt 135 000 kronor till den rånade.
Ärendet överklagades till högsta domstolen, men i dagarna meddelade HD att man inte ger något prövningstillstånd för ärendet, utan att hovrättens dom står fast.

Dagens fråga

Har du börjat planera för sommarsemestern?

Loading ... Loading ...