Annons

”Alla måste inse allvaret”

Sport Usel form och bortamatch mot ett topplag. Förutsättningarna för IFK Hässleholm är inte de bästa, men tränare Jonas Jönsson vill se sitt lag ta poäng.
Sport • Publicerad 13 september 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Bara fyra poäng på de sex senaste matcherna, och inte en seger sedan trepoängaren mot Berga den 6 juli. Inför helgens omgång där IFK Hässleholm möter Husqvarna borta på lördagen har de gulsvarta bara en poäng ner till Älmeboda/Linneryd som ligger på kvalplats neråt, och är därmed på allvar indragna i bottenstriden av division två östra Götaland.

– Alla måste inse allvaret nu. Det håller inte att bara göra några bra saker då och då, nu måste poängen in, säger IFK Hässleholms tränare Jonas Jönsson.

Annons

Förra helgen föll IFK i sexpoängsmatchen mot Asarum, och insatsen då var tränare Jönsson allt annat än nöjd med.

– Vi straffar oss själva genom slarv eller om det handlar om bristande fokus, och det gör att vi hamnar i underläge med 2–0 innan vi börjar spela. Det funkar inte att inte arbeta färdigt situationerna och slarva vid till exempel fasta, då blir vi straffade med omställningar, säger Jonas som trots allt kunde plocka ut några positiva bitar från Asarumsmatchen.

– I andra halvlek blir vi mer energiska, och gör två mål och det borde räcka till minst en poäng. Tyvärr är det vårt problem att vi släpper in för många och enkla mål för mål framåt det gör vi.

Problemet som IFK har haft under hösten menar Jonas Jönsson är att de inte varit med från början av matcherna.

– Det ska inte behövas ett rött kort eller ett 2–0-underläge för att vi ska börja spela fotboll. Vi måste hitta den inre glöden från början, inte behöva en väckarklocka för att vakna.

I lördagens match mot Husqvarna saknas fortsatt Mohammed Hamdan som är avstängd efter sitt röda kort mot Karlskrona, Simon Henningsson som inte spelat något i höst och nu även Egzon Ademi som är knäskadad. Däremot är Mike Andrew tillbaka, och mot Asarum gjorde både Lucas Johnsson och Abelto Ikose comeback.

– Jag hoppas att de kan ge oss lite positiv energi, och vi har haft bra träningar i veckan, säger Jonas som gör en jämförelse med våren.

– När vi skulle möta Husqvarna kom vi också från en dålig period och gör sen kanske en av årets bästa matcher, förhoppningsvis kan vi göra om det.

bild 1/4
Lucas Johnsson gjorde comeback senast.
Jonas Jönsson tror på hattrick i segrar. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Abelto Ikose gjorde comeback senast.
Mike Andrew. Foto: Stefan Sandström
Lucas Johnsson gjorde comeback senast.
Jonas Jönsson tror på hattrick i segrar. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons