Annons

Intensiv höst för IOGT-NTO

Sösdala Närmast på dagordningen för den drygt 130 år gamla föreningen är deltagande i Sösdala Höstmarknad den 20 september.
Hässleholm • Publicerad 13 september 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Närmast på dagordningen för den drygt 130 år gamla föreningen är deltagande i Sösdala Höstmarknad den 20 september.

En vecka senare arrangerar föreningen “Ta en fika för Världens Barn”.

Annons

På såväl fredag 27/9 som lördag 28/9 står föreningens medlemmar på torget och bjuder Sösdalaborna på kaffe med dopp. Samtidigt hoppas man få in lite pengar till insamlingen.

På söndagen efter insamlingen ordnas höstens första Kulturkafé. I huvudet på Hasse är ett program om och kring Hasse Alfredsson och hans produktion.

Vanessa Sundblad, Henrik Bergkvist och Mikael är det som framför detta kabaréaktiga program i två akter söndagen den 29 september på IOGT-NTO-gården.

Biljettförsäljningen har redan börjat och eftersom det är begränsat antal platser vid de dukade borden är det förköp som gäller.

Bara en vecka senare, lördagen den 5 oktober arrangerar föreningen den traditionella höstfesten med Supé och dans.

I oktober arrangeras också ett kulturkafé och denna gången är det Sösdalasonen Bo Andersson som kommer att ha premiär för sitt nya naturprogram.

Skördefest med handarbets- och gåvoauktion är planerat till november månads mitt. En adventskonsert kommer arrangeras i december vilket följs av Julbord med dans och kring årsskiftet är också ett deltagande i riksomfattande kampanjen Vit Jul.

– Samtidigt med allt detta och mer därtill pågår en mindre utbyggnad av föreningslokalens biutrymmen samt mer tillgänglighetsanpassning, berättar föreningens ordförande Ingrid Jägerhed.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons