Annons

Hässleholms IF kammade noll mot Österlen

Sport Ett trögt Hässleholms IF straffades i första halvlek av ett tungt och välorganiserat Österlen.
Sport • Publicerad 14 september 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter förra helgens förlust mot Räppe var Hässleholms IF:s chanser till positivt kval i praktiken borta, och om det var det som påverkade laget i första halvlek mot Österlen ska vi låta vara osagt. Fakta är dock att det var ett segt och ganska tempofattigt HIF som visade upp sig på Österås under de första 45 minuterna.

– Förutom de första tio då vi kontrollerar det så var det inte den farten som jag vill se. Sen gör de det svårt för oss för de står rätt och gör rätt hela tiden, och de får matchen dit de vill efter sitt mål, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.

Annons

Målet, som också skulle bli matchvinnande, kom just i den tionde minuten.

Österlens Pontus Wiktorsson tog sig in till vänster i straffområdet och HIF:s William Andersson hade koll på honom, när han av misstag touchade honom på fötterna så han rillade och straffen var solklar. Jacob Blixt var säkerheten själv även om Adam Larsson gick åt rätt håll.

– Vi har mycket boll sen men det leder inte till något, säger Dan som istället fick se Österlen sticka upp i några farliga omställningar som sånär hade resulterat i ytterligare mål.

Till andra halvlek blev det bättre fart på HIF-spelarna, men de stötte på en motståndare som försvarade sig utmärkt och de riktigt heta chanserna lyste med sin frånvaro.

– Jag gjorde dubbelbytet (Tim Ströbeck och Arber Sabani ut och Jonathan Nilsson och Erjon Rama in, reds anm.) för att jag ville ha lite rakare spel in i boxen, säger Dan som inte riktigt fick den effekten han ville.

Det var först under matchens sista tio minuter som HIF började få lite tryck på gästerna, och de heta chanserna kom i matchens allra sista skälvande minuter.

I den 89:e minuten lyfte Burim Rexhepi en frispark från vänster innerläge mitt på offensiv planhalva mot den bortre stolpen. Där dök Joel Wedenell upp och fick sånär huvudet på bollen.

I den 92:a minuten var Joel Wedenell på hugget igen. En Österlenback missade en brytning vilket ställde skyttekung Wedenell fri på högerkanten, men gästernas målvakt Merlin Nuhanovic fick fingrarna på bollen och styrde avslutet till hörna.

På den efterföljande hörnan blev det kalabalik i straffområdet där Liridon Ahmeti var sist på bollen, men Nuhanovic kunde rädda.

– Jag tycker nog att vi var värda lite mer i dag, men så är det ibland, säger Dan Olofsson som i slutet av matchen var rejält arg på domaren Ivan Prgomet.

Annons

– Han är inne och petar i småsaker och vi får inget med oss.

Oscar Widmark blev utvisad efter två gula i samma situation, vad hände där?

– Det första är inget att säga om för han drar i honom. Sen säger Oscar själv att han bara säger ”det är pinsamt” när han får sitt andra gula, säger Dan Olofsson.

bild 1/2
Sebastian Carrblad var tillbaka I Hässleholms IF:s tröja
Joel Wedenell försöker ta sig igenom Österlens täta försvar
Sebastian Carrblad var tillbaka I Hässleholms IF:s tröja
Joel Wedenell försöker ta sig igenom Österlens täta försvar
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons