Annons

Hon ställer ut sina tanketrådar i Glimåkra

Östra Göinge • Publicerad 14 september 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Wallin bor i Nordmaling, men är ett välkänt ansikte i Glimåkra där hon är en av Vävstolsmuseets kursledare.

– Jag tycker om att uttrycka något med mina verk och mina tanketrådar finns i mina textilier. Vävstolen är mitt verktyg, säger Wallin.

Annons

Hennes utställning heter ”Mina vävda tanketrådar – en hyllning till livet och jorden vi ärvde” och den är indelad i fyra olika delar, fyra olika tankar:

1. Hyllning till livet.

I sina verk som hyllar livet har hon bland annat vävt in akvareller och pressade hortensiablommor i väven.

2. Vardagslyx.

– I en värld där vi vill hushålla med resurserna är lyxen av en handvävd produkt en del i ett hållbart samhälle, säger Wallin.

3. En blomma till sin farmor.

– Det är en hyllning till mina anmödrar i Nordingrå vid höga kusten, berättar Wallin.

4. Jorden vi ärvde.

– Jag tänker på vikten att bevara jorden för kommande generationer, säger Wallin och visar verk där hon har vävt in växter i väven.

Karin Wallins tanketrådar kan upplevas på Vävstolsmuseet i Glimåkra till och med den 26 oktober. I morgon, söndag, är det vernissage klockan 14.

Annons

Det vankas ytterligare en utställning i Glimåkra. Stina Engelin från Köping, välkänd för sina starka hästmålningar, bjuder på en annorlunda utställning med namnet ”Hippostina” på Vävstolsmuseet. ”Hippostina” pågår till och med den 20 oktober.

bild 1/2
Karin Wallin ställer ut på Västolsmuseet.
Karin Wallin ställer ut på Västolsmuseet.
Karin Wallin ställer ut på Västolsmuseet.
Karin Wallin ställer ut på Västolsmuseet.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons