Annons

Pontus Jönsson defilerade i mål

Sport Pontus Jönsson hade redan guldet i hamn, men avslutade SM-serien på det stabila sätt som gjort honom till mästare.
Sport • Publicerad 16 september 2019 • Uppdaterad 13 december 2021

Sösdala MK:s motocrosstjärna Pontus Jönssons säkrade SM-guldet i MX2-klassen för två veckor sedan, så vid avslutningen i Tibro kunde han höra helt utan press.

I första heatet kom inte Pontus iväg särskilt bra från start och låg inte bättre än nia efter första varvet. han arbetade sig sakta men säkert uppåt i fältet, och efter fyra av de 16 varven var han uppe på tredjeplats.

Annons

Den placeringen kunde han sedan enkelt bevaka in i mål där han var 19 sekunder efter vinnande Alvin Östlund, Woxnadalen, och drygt sju sekunder bakom tvåan Isak Gifting, Dala Falun.

I andra heatet kom Pontus iväg bättre och var trea efter första varvet. På andra varvet tog han sig förbi både Viking Lindström och Daniel Kadestam, men fick samtidigt släppa Tim Edberg förbi sig.

Även Alvin Östlund och Isak Gifting tog sig förbi Pontus på de efterföljande varven, och trion Edberg, Östlund och Gifting gjorde sedan upp om heatsegern där Alvin Östlund gick vinnande ur den striden. Pontus däremot slog av lite på takten, men hade inga problem att köra i mål som fyra.

Helgens tredje- och fjärdeplats summerar Pontus Jönssons säsong på ett bra sätt, och som han själv konstaterade efter att ha säkrat SM-guldet för två veckor sedan.

– Jag har varit otroligt jämn, och det är ett måste om man ska vinna en mästerskapsserie.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons