Annons

Hemtjänstchef vårdprisfinalist

HÄSTVEDA Årets Vårdchef 2019 kan finnas i Hästveda. Liselotte Svensson, enhetschef för Hästveda hemtjänst, är en av landets tre finalister.
Hässleholm • Publicerad 17 september 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

När Vårdförbundet under tisdagsmorgonen offentliggjorde vilka tre som gör upp om Årets Vårdchef 2019 var kandidaterna verksamma i Stockholm, region Södermanland – och Hästveda.

Delar ur motiveringen till varför Hästvedas hemtjänstchef Liselotte Svensson är en av de tre möjliga vinnarna lyder som följer:

Annons

”Hon har aktivt bjudit in och skapat mötesplatser för brukare, närstående och medarbetare där de gemensamt har skapat förutsättningar för mer social samvaro och mindre ensamhet.”

– Jag fick reda på i juni att jag var nominerad, men precis nu gick jag in och såg att jag är i final, säger Liselotte Svensson.

– Det handlar mycket om att man jobbar personcentrerat. Som hemtjänstchef är jag närvarande både på morgonen, på rapporter och med ut i hemmen, säger hon.

Vem som vinner de 50 000 kronor som utmärkelsen bär med sig offentliggörs på Vårdgalan i Stockholm den 8 november.

– Det känns jätteroligt att vara i final. Men det är inte bara jag, utan jag och teamet runtomkring mig som är vinnare, säger hon.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons