Annons

Gammalt lån mångdubblas

FINJA En man från Finjatrakten som nu är i 30-årsåldern dömdes av Hässleholms tingsrätt att betala tillbaka ett lån som räntat sig ordentligt de fem senaste år sedan.
Hässleholm • Publicerad 19 september 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

En man från Finjatrakten som nu är i 30-årsåldern dömdes av Hässleholms tingsrätt att betala tillbaka ett lån som räntat sig ordentligt de fem senaste år sedan.

I augusti 2014 tog mannen ett lån på 25 000 kronor, men eftersom han inte skötte återbetalningen sades låneavtalet upp redan tre månader senare, med en tilläggskostnad om drygt 2 500 kronor.

Annons

Mannen betalade ändå inte, och två år senare riktades inkassokrav mot honom. Inkassoföretaget har dock inte kunnat delge mannen kraven.

”Det har ej gått att klarlägga var (mannen) uppehåller sig. Det finns anledning att anta att (mannen) avvikit eller på annat sätt håller sig undan”, skriver man till tingsrätten.

Enligt tingsrättens dom från torsdagen ska mannen betala 27 831 kronor plus en årlig ränta på 33,4 procent från mitten av december 2014. En ränta som gör att beloppet i december 2019 växt till drygt 117 000 kronor. Dessutom ska han ersätta andra avgifter om knappt 10 000 kronor.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons