Annons

Alice på Mobilia

TEATER När Moomsteatern och Teater Insite sätter upp föreställningen Wonderland ihop får publiken lämna all logik utanför det magiska scenrummet.
Publicerad 3 oktober 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Therese Kvist som Alice i Wonderland.  
Foto: Bodil Johansson
Therese Kvist som Alice i Wonderland. Foto: Bodil Johansson

– Här har du en kaninmask som du ska ta på dig och här har du en rock. Producenten Erika Ehrnström ger tydliga instruktioner om den vita kostymen som alla i publiken får ta på sig för att sedan kliva in genom kaninhålet till den underliga världen och hälsa på Alice, kaninen och alla andra i den klassiska berättelsen Alice i Underlandet som nu Moomsteatern i samarbete med Teater Insite framför på ett sätt som vi tidigare aldrig sett den, med premiär den 4 oktober.

Annons

Även om handlingen tar avstamp i Lewis Carrolls klassiska bok från 1865 så är det mycket som har ändrats. Som att hela historien börjar i ett köpcenter.

Moomsteaterns Therese Kvist som gör rollen som Alice gillar utmaningen att ta sig an den kända karaktären.

Wonderland är ingen barnföreställning utan rekommenderas från femton år. Idén föddes under en teaterfestival på Färöarna som Teater Insites konstnärliga ledare och skådespelare Matthias Hahne Thorbjörnsson besökte för flera år sedan. Med inspiration från bland annat sin tidigare uppsättning av Studie i kärlek där Tareq Taylor smaksatte hela föreställningen, har Matthias nu även till Wonderland valt att väva in smaker. I sann krympa- och växa-känsla á la Alice i Underlandet får publiken smaka på både en kaka och en magisk dryck.

Hur kom du på att ni skulle sätta upp föreställningen på ett köpcenter?

Annons

Både Nina Jemth och Matthias Hahne Thorbjörnsson hoppas att Wonderland kommer att väcka frågor hos publiken som de bär med sig efter föreställningen.

Fakta:

Wonderland

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons