Annons

Ks säger nej tekniskas krav

Hässleholm Kommunstyrelsen avslår begäran om extra budgetmedel som kommit från tekniska nämnden.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Kommunstyrelsen avslår begäran om extra budgetmedel som kommit från tekniska nämnden.

Första begäran gäller parkeringsgaraget på Norra station som kommunen, enligt tekniska nämnden, ställt ett orimligt intäktskrav på.

Annons

Intäktskravet på en miljon har bara täckts upp till 400 000 kronor, och därför begär tekniska nämnden att kommunstyrelsen återför 600 000 till nämnden. Teknska nämnden har förklarat att man gjort allt för att få fler att använda p-garaget på Norra station.

Men kommunstyrelsen avslår begäran.

Den andra begäran gäller extra budgetnmedel på 500 000 kronor ”för diverse evenemang och happenings” från år 2020 och framöver. Tekniska nämnden pekar på återkommande evenemang såm Hästveda marknad, cruising, musikarrangemang, stadsfest och mer som kostar. Tidigare har pengar tagits från driftsbudgeten som redan har ett underskott och därför är situationen ohållbar, enligt tekniska nämnden.

Kommunstyrelsen avslår också denna begäran.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons