Annons

Gulligt men inte överdrivet intressant

Kultur och Nöje Shaun är tillbaka, och den här gången går han i närkontakt med rymdvarelser.
Publicerad 4 oktober 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Ur filmen Fåret Shaun - Farmageddon.
Ur filmen Fåret Shaun - Farmageddon.

Shaun är tillbaka, och den här gången går han i närkontakt med rymdvarelser. Eller något ditåt. För det är klart att även ett får måste få vidga sina vyer.

Annons

En liten söt utomjording kraschar på jorden och hamnar rätt omgående på Mossy Bottom Farm ditlockad av pizza. Hennes namn är Lu-la, och hon har kommit på avvägar.

Sidohandlingen är betydligt roligare. Den närige bonden bestämmer sig nämligen för att i kölvattnet av tv-nyheternas rymdrapportering uppföra en temapark relevant för ämnet. Det går sådår, och i samband med detta kompenseras man en del vad gäller den annars saknade fysiska humorn. Överhuvudtaget tillhör hänvisningarna till diverse science fiction-filmer och annat också filmens mest minnesvärda inslag. Här finns till exempel en bilverkstad med namnet H.G. Wheels Autos, Dr. Who kliver ut ur en telefonkiosk, temat till Hajen hörs i samband med en passande episod i snabbköpets frysdisk och så vidare.

Därmed inte sagt att nyfikne Shaun, fårhunden Bitzer, lille Timmy med flera fyrbenta vänner har sina poänger även den här gången, men de kommer dessvärre inte riktigt till sin rätt. Så kanske man borde gå tillbaka till rötterna, och stanna hemma på farmen nästa gång.

Fakta:

Fåret Shaun – Farmageddon

Regi: Will Becher och Richard Phelan

Peter Eliasson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons