Ur filmen Fåret Shaun - Farmageddon.

Gulligt men inte överdrivet intressant

Fåret Shaun – Farmageddon

Regi: Will Becher och Richard Phelan
Originalröster: Justin Fletcher, John Sparkes, Kate Harbour, David Holt, Chris Morrell

Shaun är tillbaka, och den här gången går han i närkontakt med rymdvarelser. Eller något ditåt. För det är klart att även ett får måste få vidga sina vyer.
Livet består trots allt inte enkom av att hitta på hyss hemma på farmen Men: lika stark och gedigen som sin föregångare är knappast denna ”tvåa”, och detta beror till stor del på att dess fokus faktiskt inte är så kvickt och inspirerat som det borde vara.

En liten söt utomjording kraschar på jorden och hamnar rätt omgående på Mossy Bottom Farm ditlockad av pizza. Hennes namn är Lu-la, och hon har kommit på avvägar.
Det blir Shauns uppgift att få hem henne, vilket naturligtvis visar sig vara lättare sagt än gjort. Lättare sagt än gjort har det uppenbarligen också varit att få till samma schwung och timing i skämtandet som förra gången. Där föregångaren var en genomtänkt, smått genial och galet skrattframkallande slapstickspäckad komedi är denna uppföljare i viss mån ett inte överdrivet intressant äventyr med väl hög gullighetsfaktor.

Sidohandlingen är betydligt roligare. Den närige bonden bestämmer sig nämligen för att i kölvattnet av tv-nyheternas rymdrapportering uppföra en temapark relevant för ämnet. Det går sådår, och i samband med detta kompenseras man en del vad gäller den annars saknade fysiska humorn. Överhuvudtaget tillhör hänvisningarna till diverse science fiction-filmer och annat också filmens mest minnesvärda inslag. Här finns till exempel en bilverkstad med namnet H.G. Wheels Autos, Dr. Who kliver ut ur en telefonkiosk, temat till Hajen hörs i samband med en passande episod i snabbköpets frysdisk och så vidare.

Därmed inte sagt att nyfikne Shaun, fårhunden Bitzer, lille Timmy med flera fyrbenta vänner har sina poänger även den här gången, men de kommer dessvärre inte riktigt till sin rätt. Så kanske man borde gå tillbaka till rötterna, och stanna hemma på farmen nästa gång.

Fåret Shaun – Farmageddon

Regi: Will Becher och Richard Phelan
Originalröster: Justin Fletcher, John Sparkes, Kate Harbour, David Holt, Chris Morrell