Cristian Mladin släckte den anlagda branden. – Det kunde ha gått riktigt illa, säger den före detta brandmannen. Foto: Kristina Höjendal
Här, på Style salong, misstänks någon ha anlagt en brand natten till lördagen. Foto: Kristina Höjendal
Tarek Refai arbetar som frisör på salongen och tvingades hålla stängt under lördagen. Foto: Kristina Höjendal

Privatperson släckte anlagd brand i centrum

HÄSSLEHOLM En fullskalig brand hotade att bryta ut i ett hyreshus i centrala Hässleholm, efter att någon kastat in ett brinnande föremål i en frisersalong natten till lördagen – men tack vare ett rådigt ingripande av Cristian Mladin hejdades spridningen.

– Det känns jätteskönt, för det kunde ha gått hur som helst, säger han på lördagsmorgonen, efter ett par timmars sömn.

Klockan var tjugo i tre på natten när larmet kom in om en brand på Stadshusgatan.
Ett tidningsbud hade upptäckt att det brann inne i frisersalongen Style salong och försökt att larma SOS. Hans telefon fungerade dock inte och när en bilist kom körande försökte han få denne att stanna.

I bilen satt Cristian Mladin, som var på väg hem efter jobbet som trygghetsvärd i Helsingborg. Han är till råga på allt före detta deltidsbrandman i Sösdala.
– Jag parkerade snabbt och vi ringde 112. Och eftersom jag hade en liten brandsläckare i bilen så började jag släcka. Lågorna slog ut genom rutan till salongen så branden började ta sig, berättar han.

Cristian Mladin stoppade in slangen genom hålet i rutan och när polis och räddningstjänst en liten stund senare kom till platsen var branden släckt.
Rätt man på rätt plats i rätt tid förhindrade alltså en större brand, som kunde ha spridit sig till lägenheterna ovanför salongen.
– Det känns som ödet, säger Cristian Mladin.

Polisen spärrade av platsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning.
De misstänker att en okänd gärningsman tänt eld på salongen och rubricerar händelsen som mordbrand.

Frisersalongen fick rökskador och tvingades hålla stängt under lördagen. Frisören Tarek Refai blev inringd av en kompis vid halv fyra på morgonen, och fick då veta vad som hänt.
– Det här är inte alls bra. Det ställer till mycket besvär, säger han, och konstaterar att det skett en del skadegörelse i området tidigare men aldrig förr mot salongen.
Han sätter nu sitt hopp till övervakningskameror på gatan.
Redan runt midnatt ska ett föremål ha kastats in genom rutan. Ett par timmar senare startade branden.

Dagens fråga

Tycker du att Jenny Wegner och Vittsjö GIK var rätt vinnare av Norra Skåne-pokalerna?

Loading ... Loading ...