Annons

Föreslår förbud mot fyrverkerier

Osby • Publicerad 8 oktober 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Kommuninvånaren föreslås att fyrverkerier förbjuds i Osby kommun. 				       Foto: arkiv
Kommuninvånaren föreslås att fyrverkerier förbjuds i Osby kommun. Foto: arkiv

Fyrverkerier och smällare ska bli ett minne blott på nyårsafton. Åtminstone om en kommuninvånare får som vederbörande vill.

Genom ett medborgarförslag föreslår kommuninvånaren att fyrverkerier och smällare förbjuds vid högtidliga tillfällen som exempelvis nyår och påsk.

Annons

Kommuninvånaren framför flera anledningar. En av anledningarna är djuren som skräms och stress. Här motiverar kommuninvånaren även med att kostnaderna kan bli höga för djurägarna om veterinär behöver uppsökas.

Vidare menas att risken för bränder och olyckor är stor, vilket kan medföra stora kostnader.

I tredje hand uppger kommuninvånaren att anledning till förbud är för att ”öka säkerhetstänket och bevara miljöfrågan” i kommunen.

Kommuninvånaren anger avslutningsvis att Osby kommun bör fastställa ett förbud, ansvara för eventuella helgfirande och i så fall ersätta fyrverkerierna med ett ljusspel.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons