Bobban Kukulovic och Simon Moldovan tar över Tranan i Sibbhult.
Bobban Kukulovic och Simon Moldovan tar över Tranan i Sibbhult.
Bobban Kukulovic och Simon Moldovan tar över Tranan i Sibbhult.

Nu lyfter Tranan på nytt

SIBBHULT Tranan ska lyfta igen. Simon Moldovan och Bobban Kukulovic jobbar för fullt med att få verksamheten flygfärdig till nyöppningen den 21 oktober.
– Vi är så, så laddade för detta, säger Kukulovic.

Restaurang Tranan i Sibbhult stängde i mitten av juli och då var verksamhetens framtid osäker. Men nu har Tranan fått ny luft under vingarna.
Entreprenörerna Moldovan och Kukulovic på Långebro Restaurang o Kafé AB drev Åhus Bistro vid stranden i 25 år. Verksamheten lades ner eftersom hela området skulle rivas och lämna plats för nybygge. Krögarna hade planer på att nyöppna i Åhus när den stora nybyggnationen var klar, men de fick ett erbjudande som de inte var riktigt nöjda med.
– Vi kom inte överens, konstaterar Moldovan och Kukulovic, som istället såg sig om efter andra möjligheter.
Och i Sibbhult fanns en möjlighet som lockade.
– Vi har ju jättebra kontakt med Mats och Max Svensson efter alla år i Åhus och det var Max som tipsade om det här.

Bland annat lockades duon av att få möjligheten att leverera skolmåltider.
– Det blir en ny utmaning, det ska bli roligt att laga mat till eleverna, säger Kukulovic.
– Mina barn tycker det är roligt och kallar mig för mattanten, skrattar Moldovan.

Är ni oroliga för hur det ska gå att laga skolmåltider?
– Nej, nej. I grunden handlar det ju om att laga god och bra mat och det kan vi, vi har 30 års erfarenhet av branschen. Så det ska bara bli roligt.
Lokalproducerat är ett nyckelord för krögarna.
– Vi jobbar för att hitta lokala producenter och vi har fått ett väldigt bra bemötande. Vi har träffat lokala producenter som är intresserade av samarbeten och det är så vi vill jobba, vi vill jobba med lokalproducerat.
Duon är väldigt glad över mottagandet de har fått i Sibbhult. De har märkt att Tranan betyder mycket för personer och företag och att restaurangen nu får nytt liv innebär en positiv injektion för bygden, berättar de nya krögarna.
– Nu är det upp till bevis. Vi ska visa att vi kan erbjuda riktigt god mat.

Skolmåltiderna blir en del av verksamheten.
– Sen kommer vi självklart att ha lunchmeny med à la carte. Vi har jobbat mycket med företag tidigare och vi kommer att erbjuda konferenser här. Framöver blir det även olika event. Och vi får se lite vad det finns intresse för, säger Moldovan.
21 oktober öppnar restaurangen för allmänheten.
Från och med den 4 november kommer gymnasieeleverna på Göinge utbildningscenter, som i dag äter lunch i skolmatsalen på GUC/Mölleskolan, att börja gå till Tranan och äta sin lunch där. Och när vårterminen börjar är det Tranan som levererar skolmaten till ett antal skolor och förskolor i kommunen.

FAKTA/Skolmåltider från Tranan
Kommunens avtal med den nya leverantören av tjänstekoncessionen på Tranan innebär att de skolor och förskolor som sedan Tranans stängning i juli fått sin lunch levererad från GUC/Mölleskolans kök samt Lille Mats förskolekök från vårterminsstarten 2020 på nytt kommer att få sin lunchleverans från Tranan. Det handlar om Glimåkraskolan och Trollebäckens förskola i Glimåkra, Smedjebackens förskola i Sibbhult samt Möllarps förskola i Östanå.
En nyhet är att gymnasieeleverna på GUC kommer att gå till Tranan och äta sin lunch där från och med den 4 november.

Dagens fråga

Tror du på åtal om Palmemordet i sommar?

Loading ... Loading ...