Olivia och Assar Odebäck skapade Dayhack for kids. FOTO: PETER PAULSSON

650 000 kronor till unga entreprenörer

ORÖD Assar och Olivia Odebäck skapade Dayhack for kids – och nu får de unga entreprenörerna chansen att utveckla sitt koncept. De har nämligen beviljats projektbidrag från Leader Skåne Ess på totalt 647 000 kronor.

”Ett positivt initiativ för ungas aktivitet på landsbygden … Spännande ny verksamhet som kan ge stora framtida effekter både för ungdomar men även ur ett integrationsprojekt … Projektet kan bidra till att barn och unga som är intresserade av gaming/datorspel hamnar i ett större socialt sammanhang.”
Så står det i motiveringen till varför Dayhack for kids beviljas bidrag.
Norra Skåne har tidigare skrivit om syskonen (11 respektive 13 år gamla) som tillsammans med sina föräldrar Ola och Anna Odebäck tagit fram och utvecklat Dayhack for kids. De har redan anordnat ett gamingevent i Snapphanehallen i Knislinge och målet är att utveckla verksamheten.
Och det finns det alltså utmärkta möjligheter att göra nu. Föreningen vill med gamingevenemang för ungdomar i åldrarna 8-14 år skapa mötesplatser av barn och för barn – med stöd av Dayhacks organisation.
På sikt vill man genomföra kontinuerliga event i Sverige med internationella ambitioner – men med säte i Östra Göinge.

Projektet ska även uppmuntra till fysisk aktivitet, som anses vara en förutsättning för e-sport.
– Vi har sett att det finns intresse och vill utveckla konceptet och anordna ytterligare event, säger Anna Odebäck.
– Tanken är att även andra kommuner som vill arrangera event ska kunna använda det här konceptet och inte behöva starta från noll.
– Vi är jätteglada över den här möjligheten, säger Anna och påpekar att hon och Ola främst är med i bakgrunden som stöd till Assar och Olivia.
– Ja, det är Assar och Olivia som är drivande, det är deras projekt.

Dagens fråga

Har du gamla glasögon hemma som du inte längre använder?

Loading ... Loading ...