Annons

Hotade skjuta mamma och dotter – döms till fängelse

Osby • Publicerad 9 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Den ena kvinnan (dottern) och den nu dömde mannen har enligt domen haft en kortare relation, som hon avslutade. De hotfulla sms:en skickades till dotterns telefon i slutet av mars och början av april i år. Efter det bytte hon telefonnummer och då skickades det hotfulla sms till hennes mamma.

I domen står det att det i sms:en uttalades att mamman och dottern skulle betala 20 000 kronor och 30 000 kronor och om de inte betalade skulle de få stå för konsekvenserna. Mannen ska ha skrivit att han skulle slippa komma på besök och slippa skjuta någon om de betalade.

Annons

Tingsrätten anser att det är ställt bortom rimligt tvivel att det är den 28-årige mannen som skickat meddelandena och han döms därför till försök till utpressning.

Straffet blir fängelse i tre månader.

Han ska betala skadestånd på mamman på 5 456 kronor och till dottern ska han betala 5 000 kronor.

Mannen har även krossat en fönsterruta till bostaden där de båda kvinnorna bor. Han döms för skadegörelse och ska betala skadestånd på 3 233 kronor till fastighetsägaren.

Mannen döms också för olovlig körning, grovt brott, sedan han kört bil i Hässleholm i somras utan att ha rätt till det.

28-åringen förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret och det är i huvudsak trafikbrott han har dömts för tidigare.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons