Annons

Juniorlagen i kläm när de ska kvalspela

fotboll IFK Hässleholms och Hässleholms IF:s juniorer ska kvalspela mot varandra, och det är redan upprörda känslor. Men det är inte lagen emellan, utan det är Skåneboll och Limhamn Bunkeflo som är i skottgluggen.
Hässleholm • Publicerad 9 oktober 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Hässleholms IF och IFK Hässleholm möttes i semifinalen av junior-DM oh då vann HIF. Nu får IFK chans till revansch när lagen möts i kvalet till division ett.Foto: Peter Paulsson/Arkiv
Hässleholms IF och IFK Hässleholm möttes i semifinalen av junior-DM oh då vann HIF. Nu får IFK chans till revansch när lagen möts i kvalet till division ett.Foto: Peter Paulsson/Arkiv

Både IFK Hässleholms och Hässleholms IF:s P19-lag ska kvala till den regionala division ett-serien som IFK spelat i i år, och kvalet kryddas av att de båda Hässleholmslagen dessutom har hamnat i samma fyralagsgrupp där endast vinnaren är garanterad plats i regionserien. Kvalet börjar på lördag och det ställer till problem för lagen, och allra mest för IFK.

Annons

För IFK:s del innebär det att antingen kommer A-laget sakna upp till fem spelare (Lucas Johnsson, Mustafa Owaid, Isaac Holmberg, Jacob Holmberg och Victor Holmberg), vilket gör att de knappt har spelare på bänken. Eller så kommer juniorlaget sakna upp till fem spelare som istället är med i A-laget som måste ta minst en poäng för att garanterat säkra division två-kontraktet.

– Vi ville spela söndag men då spelar deras U17-lag så det förstår jag inte de ville det. Sen föreslog jag måndag, men det gick absolut inte för det var deras träningstid. Vadå träningstid? Säsongen är ju nästan slut, säger en lätt uppretad Jonas Andersen.

– Men det gick visst det för jag hade själv kollat med Malmö stad, och det var inga problem. Jag sa till deras tränare att om det handlar om planhyra, el och vaktmästare så står jag personligen för de kostnaderna, säger Jonas Andersen.

HIF är delvis i samma sits som IFK med planerad match på lördag, men för de grönvita har det gått bättre att flytta den matchen som i deras fall är mot Bjärred.

Annons

För HIF:s del är det ett kval uppåt i seriepyramiden, och de satsar hårt att avancera.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons