Annons

Kvinnojour får socialpengar

hässleholm Efter att socialnämnden förtydligat riktlinjerna för bidrag till ideella föreningar ger man nu bidrag till Frida Kvinnojour för att användas till ”information och kunskapsspridning”.
Hässleholm • Publicerad 9 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter att socialnämnden förtydligat riktlinjerna för bidrag till ideella föreningar ger man nu bidrag till Frida Kvinnojour för att användas till ”information och kunskapsspridning”.

Tidigare hade socialnämnden avslagit ansökan från Frida Kvinnojour eftersom man inte betraktade denna som en ideell förening. Men efter ett initiativärende från Lena Nilsson (S) togs frågan upp på nytt.

Annons

Representanter från Frida Kvinnojour har därefter gett sin bild av sin verksamhet för socialnämndens arbetsutskott där det förklarades att stöd- och inormationsarbetet vid sidan av det skyddade boendet inte finansieras av de bidrag man får från kommuner som placerar kvinnor i boendet.

Socialnämnden har därför beslutat att bevilja Frida Kvinnojour 50 000 kronor för 2019 och 100 000 kronor för 2020. Bidrag som ska användas ”till de mål som gäller för socialnämnden”.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons