Annons

Tredje raka för starkt Osby IK

Osby • Publicerad 9 oktober 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Chase Phelps har varvat upp - mot Jonstorp blev han tremålsskytt i 4-2-segern. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Chase Phelps har varvat upp - mot Jonstorp blev han tremålsskytt i 4-2-segern. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Det var tredje raka segern för nordostskåningarna som inlett serien på ett strålande vis. Ytterligare en gång har man vänt ett underläge till seger.

– Det var en skön seger men Jonstorp var riktigt bra, analyserade hemmatränaren Teemu Elomo.

Annons

Efter en jämn inledning på matchen var det gästerna som tog ledningen. Efter ett längre anfall slog Julius Falkenbäck Bergkvist in pucken från nära håll. Jonstorp spelade en smart ishockey och stängde effektivt ner Osbys anfallsförsök med sin täta defensiv och höga press. OIK hamnade gång på gång under press vilket ledde till chanspassningar och risktagande. Dock repade hemmalaget mod och när det vankas powerplay har vi fått lära oss att man har stora färdigheter. Denna gång tog det endast sex sekunder innan pucken låg i nät inslagen av Chase Phelps som påpassligt höll sig framme efter Oscar Almbergs fina skott.

Efter kvitteringen öppnade matchen upp sig och båda lagen hade fina chanser att ta ledningen men 1–1 stod sig perioden ut.

OIK gav inte slaget förlorat och efter en mäktig uppåkning kunde Jesse Laasonen kvittera och ge matchen liv igen. Minuten senare drabbades Jonstorp av två utvisningar och det tog Osby vara på. Ett klapp-klappspel av bästa märke och Chase Phelps var siste man på pucken till 3–2. Trots att Jonstorp skapade flera fina chanser och tog ut målvakten lyckades man inte komma ikapp. Istället fullbordade Chase Phelps sitt hattrick då han sprintade loss och blev nedgjord i friläge. Domaren dömde mål för Osby trots att pucken inte passerade mållinjen och slutresultatet skrevs till 4–2.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons