CG Wachtmeister fyller 70 år den 11 oktober. FOTO: SUSANNE GÄRE

Fyra frågor

CG Wachtmeister fyller 70 år på fredag den 11 oktober.

Ska du fira din 70- årsdag?
– Ja, jag ska fira min födelsedag hemma med en privat fest.

Hur ska du fira den?
– Det blir med familjen och ett fåtal vänner. Vi kommer att laga mat tillsammans, den mat som vi ska äta på kvällen.
– Så ska vi gå i konstparken och på kvällen blir det musik.

Hur känns det att vara 70 år?
– Tiden har gått väldigt fort. När jag var yngre kändes 70 oerhört avlägset, men nu är jag här.
– Men det är en förmån att drivas av nyfikenhet, det gör att jag är inte rädd för att bli gammal. Delvis har konsten hjälpt mig, Jag tror till exempel att jag inte hade ställt om jordbruket till ekologiskt om jag inte hade varit påverkad av konsten.
– Sedan har det varit väldigt roligt att skriva boken Konst, kor och kärlek. Det är min 70-års present till mig själv.

Hur blir livet efter 70?
– Vi har gjort vårt och vi tar dagen med ro. Det är en stor glädje och en ynnest att få vara med våra elva barnbarn. Vi trivs i Göinge och vi bor kvar här, men åker till Gotland, som vi brukar, på sommaren.

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du att Malmö FF går vidare i Europa League?

Loading ... Loading ...